sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kiroileva siili ja maastokankaiset housut

Poikkesimme tänään pikkuveljeni synttäri- ja nimpparikakulla. Löysin juuri sopivan t-paidan veljelleni lahjaksi. Yhdennäköisyys on suuri. Lisäksi hän sai jo aiemmin aloittamani maastokuvioiset housut, jotka sain eilen illalla valmiiksi. Mallina käytin veljeni aiempia armeijan valmistamia maastohousuja. Kotona muistin napata pari kuvaa ennen kuin lähdimme. Mieheni suostui toimimaan mannekiinina. Oikeanpuolisin kuva reisitaskusta, joka oli työläin osuus housuista. Vetoketjusta selvisinkin helpolla. Armeijassa ovat näköjään keksineet helpon tavan vetoketjun ompelemiseen, joten se olikin helpompi nakki kuin oletin.

Olivat myös veljelleni sopivat ja mieluisat. Itse tekeminenkään ei ollut niin työlästä, kun tein 3 eri päivänä housuja, joten hermotkin pysyivät kurissa. Hieman nuo paksuimmat kohdat tikkauksineen ottivat koville ompelukoneen katkaistessa ylälangan aika monasti, mutta muuten ei ollut ongelmia.

Tänä aamuna leivoin myös itselleni herkkuja mukaan eli muffinsipellillisen, josta leikkelin nimpparilahjaksi siskoltani saamalla Pentikin piparimuotilla sydämiä. Sokerikuorrutteeseen lisäsin hieman mustikkajauhetta violettia sävyn saamiseksi ja päälle ripottelin laventelinkukkia lisämakua antamaan. Herkullista oli ja siskontytötkin halusivat myös maistiaisia (koska täti ei suostunut kokonaan omista herkuistaan luopumaan).

Huomenna on taas paluu arkeen eli työ kutsuu lomailun jälkeen. Mutta en valita. Hyvä loma oli ja asiat jotka suunnittelin ehtiväni tuli hoidettua. Lisäksi ehdin ompelemaan, akupunktiossa kaksi kertaa itseäni hoidattamaan, viettämään aikaa mieheni kanssa ja ihan vain olemaan ja lepäämään. Sekä tietenkin aamuisin sai nukkua eikä tarvinnut herätä työn ääreen. Ja huomenna on jo joulukuu! Joten ei enää pitkä aika jouluun. Nyt voin aloittaa vähitellen asunnon somistamisen jouluisempaan asuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.