torstai 27. marraskuuta 2014

Jouluostoksilla

Eilen oli lomaviikkoni ainoa päivä, kun ehdimme mieheni kanssa joululahjaostoksille ja onneksi sinne pääsimme tänä tautisena aikana. Tätä valosarjaa emme ostaneet, vain poiketessamme ystävillä shoppailupäivän päätteeksi iltasella lätkäisivät he mukaan nämä ledit, koska olivat heille epäsopivat. Miehen kanssa päädyimme laittamaan nämä olohuoneen ikkunasta näkyvään luumupuuhun. Ja näky on nyt todella kaunis. Kelpaa tuota katsella iltahämärissä. Kiitosta vaan asianosaisille!

Tässä sitten ne, mitä itsellemme ostimme. Lapsille ostamamme joululahjat mahtuvat hieman pienempään tilaan eli yhteen paperikassiin. Kerrankin kävi niin, että löysimme yhdellä ostosreissulla kaikki kummilasten ja heidän sisarustensa toivomat lahjat. Lisäksi olen onnellinen, että löysin lopultakin itselleni uudet matalavartisemmat talvikengät, joita jo pari talvea olen metsästänyt. Lisäksi tuo punainen torkkupeitto taustalla on erittäin mieluinen, pehmeä ja lämmin. Satiini-puuvillaiset petivaatteet ovat tervetulleita allergikon kotiin ja löysimme tarjouksesta yhdet Ratian mallit (pussilakanat sekä aluslakanan) sekä Hemtexistä mieheni löysi flanelliset pussilakanat, joihin minäkin tykästyin. Ne ovat nuo tähtikuvioiset ja pääsevät heti jouluksi käyttöön. Käsipyyhkeitä löysin itse sopivia sekä kaitaliinat olohuoneen pöydälle. Seinäkalenteri ensi vuodelle löytyi jo nyt. Ja aina jotain mitä pientä ylimääräistä mukaan tarttuu, tällä kertaa kauniit jouluservetit tarttuivat matkaan.

Sinellissä minulla vierähti tovi joulukorttitarvikkeita miettiessäni, mutta onneksi idea syntyi ja kaikki tarvittava löytyi. Nyt on enää askarteleminen edessä. Niistä sitten myöhemmin kuvia, kunhan valmistuvat.

Olen onnellinen, että olen nyt lomaviikollani saanut aikaiseksi asioita yksikseni sekä olemme ehtineet miehenikin kanssa aikaa yhdessä viettämään ja jouluostokset tekemään, vaikka hän ei olekaan nyt lomalla. Lomaviikkoa on minulla vielä jäljellä ja niin on tekemistäkin. Tänään saimme kuitenkin vietyä kierrätykseen kaapeista siivoamamme ylimääräiset vaatteet omista nurkistamme tilaa viemästä. Joten loman tavoite on toteutunut, jouluostokset on tehty ja kotoa nurkista ylimääräinen tavara on siirtynyt eteenpäin. Vielä kun työhuoneeni pöydän saan siivottua, niin sitten voi olla täysin tyytyväinen. Kaikki muu lomalla ehtimäni onkin sitten ylimääräistä kivaa.

Hieman tietysti aina harmittaa, kun miehelläni ei lomaa nyt yhtä aikaa ole, sekä opiskelut verottavat yhteisiä arki-iltoja aina jokusen viikossa työvuorojen lisäksi, mutta olenpahan itse saanut levättyä ja ladattua paristojani.

Tänään mieheni suunnitellessa valojen asentamista luumupuuhun tein yhtä herkkuruokaani eli kanaa riisipedillä ananasten kera. Sen uunissa paistuessa menin visuaalisessa puolessa miestäni ulos avustamaan ja itsekin vääntelemään valonauhoja oksien ympäri, ja niinhän siinä kävi, että ruoka pääsi hieman pinnalta liikaa ruskistumaan, mutta onneksi ei maistunut palaneelta ja polenta päällä ja reunoilla oli mukavan rapsakaksi paistunutta.

Ohje on helppo ja alle tunnissa on valmista.

KANAA RIISIPEDILLÄ
- Keitä 2 dl riisiä kypsäksi suolan kera.
- Kypsennä viipaloidut broilerinsuikaleet (250-300 g) paistinpannulla juuri ja juuri kypsiksi (sipulin kera) sekä mausta.
- Voitele ja leivitä vuoka (itse käytän polentaa leivitykseen).
- Kaada kypsästä riisistä vesi pois ja levitä riisi vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Levitä riisin päälle paistetut broilerinsuikaleet.
- Keitä paistinpannulla pari desiä vettä, että saat paistinliemen talteen, kippaa liemi riisin ja kanan joukkoon vuokaan ja lisää vielä pari desiä kuumaa vettä.
- Levitä ananaspalat/-renkaat päällimmäiseksi vuokaan ja kaada noin desi ylijääneestä ananasmehusta lisänesteeksi vuokaan (jos säilykeananasta käytät). Jos riisi ei peittynyt, lisää vielä vettä.
- Ripottele päälle polentaa rapsakkuutta antamaan.
- Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Ps. Ei sisällä maitoa, kananmunaa ja on myös gluteeniton. Joten höpö, höpö, erityisruuan valmistaminen ei ole vaikeaa, vaan helppoa ja yksinkertaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.