3 dl riisimaitoa
2 dl vichyä
ripaus suolaa
3-4 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Itse käytän jauhoissa pienen osan täysjyväjauhoja, antaa lisää tukevuutta. Vichy antaa pitsimäisen rakenteen, ja taikinan turvotessa paistamisen loppupäässä laitan lisää vichyä taikinaan, niin ei pääse liian paksuksi ja pysyy edelleen pitsisenä. Myös rypsiöljyä tms. voisi laittaa, mutta en ole lisännyt, koska riisimaidossa itsessään on jo sitä ja antaa pehmeyttä lettuihin, sekä tietenkin ravintoarvoa. Käytän Schärin mix C jauhoja, joissa hieman muutakin kuin jauhoa eli sitkoa antavia ainesosia. Perusjauhoista suosin täysjyväriisijauhoa sekä hienoa riisijauhoa. Lisäksi kaupasta löytyy myös Lettujauho-nimellä myytävää jauhoseosta, jossa myös jotain apuaineitia. Mutta letut kyllä onnistuvat ihan tavallisista luontaisesti gluteenittomista jauhoista ja veteen tehtyinä letuista tulee rapeampia.
Hyviä olivat, ja huomisellekin jäi vielä. Harmi vaan, kun viime syksynä tehdyt omatekoiset herkulliset hillot loppuivat, joten kaupan hillolla mennään. Jos tulee hyvä marjakesä, niin täytyypä valmistaa ensi syksynä suurempi eri erilaisia hilloja, karviais-porkkanahillo oli erityisen herkullista.
Lettuja kera vattuhillon ja vaniljariisimaitojäätelön. Nam! |
Nyt ne merirosvot kehiin eli tiedossa elokuvailta kotona miehen ja Captain Jack Sparrow'n kanssa.
Näyttääpä ne hyviltä!
VastaaPoistaKiitos! Saat kuolata kuvien äärellä, mä söin ne jo... :P
PoistaHei, olet ihana jakasessasi näitä hyviksi koettuja reseptejäsi, niistä on muillekin iloa, kiitos :)
VastaaPoistaKiitos! Vastasin omana kommenttina alempana, kun on vähän opettelua vielä tämä bloggaaminen. Toivottavasti joku bongaa ohjeita. ;)
PoistaKirahvilan Kati vähän vihjasi, että varmaan joku huolisi toimivia erityisruokavalioisen leivontaohjeita, joten ajattelin sitten blogiin niitä lisätä. :)
VastaaPoista