torstai 22. toukokuuta 2014

Ihanan pihalla!

Narsissit ovat kirsikan juurella lopultakin kunnolla auki.
Pari päivää meni minulla soffalla torkkuessa, kun rankka migreenikohtaus pahoinvointeineen kaatoi minut työkyvyttömäksi kaikista lääkityksistä huolimatta. Tänään pysyin lopulta jo tolpillani ja työpäivän jälkeen pääsin ulos puutarhaan tarkistamaan, mitä kaikkea oli lähtenyt kasvuun neljän seinän sisällä maatessani. Ja olihan tuolla taas muutoksia tapahtunut. Tammessa oli lehdet tulollaan, samoin kirsikkaan. Omenapuissa oli kukkanuput, joten kohta sitä ihanuutta on tarjolla - omenapuupilviä tiedossa! Sekä tietenkin paljon kasveja oli puhjennut kukkimaan.

Norjanangervomme kukkii valkoisena pilvenä.
Meidän humalakatsomo?
Pensasmustikassa on kukinta aluillaan.
Ja lemmikit, ne ovat auenneet. Aina yhtä suloisia.

Migreenini takia siirtyneet puutarhatyöt teimme tänään. Pyöreä hyötymaamme sai tänään uuden reunuksensa. No, ei niin kaunis ja tasainen, mutta jospa kuitenkin kestävämpi kuin puinen oli. Reunojen paikalleen saamisen jälkeen pääsin kylvämään salaatin siemenet mansikkamuovin suojaan ilmasipulin ja ruohosipulin kanssa samaan lohkoon. Kylvökukkien siemenet pääsivät hetskunukkajäkälän (helminukkajäkkärän) seuraan kasvamaan.
Ps. Mieheni on huono muistamaan kasvien nimiä, joten siksi moinen nimi minua muistisääntönä käyttäen.

Puutarhamansikka "Polka" tulikin jo aiemmin perattua esiin. Ja yrttilohko odottaa vielä täydennystä, kunhan yöpakkkaset ovat varmasti ohitse. Lisäksi huomasin kameran kuvia selatessani sisälle tultuani, että oma paparatsini oli salaa kuvannut minua enkä kylvöhommiin keskittyneenä ollut mitään huomannut.

Enää puutarhavadelma odottaa viime vuonna marjoneiden oksien poistoa. Ja tietenkin vähän kasteluhommia puutarha teettää näillä helteillä. Josko ensi viikonloppuna ehtisin jo hetken terassilla ihan vaan rentoutumaan? Kunhan nyt ensin huominen työpäiväkin on pulkassa, pääsen rentouttavaan akupunktiohoitoon rankan viikon jälkeen. Ja työvapaitakin on tiedossa ensi viikolla. Maanantaina lähden viimeiselle viiden päivän kuntoutusjaksolle Apilaan Kangasalle. Sitä odotellessa menee viikonloppu helteisistä päivistä nauttien!

2 kommenttia:

  1. Nyt tapahtuu kyllä niin paljon ja hurjalla vauhdilla, että joka puutarhakierroksella on uutta katsottavaa. Ihanaa aikaa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä kevät on mulle nykyään se paras vuodenaika, varsinkin sen jälkeen kun ostettiin oma talo puutarhoineen. Luonto hoitaa kaiken kasvun ja joka vuosi kaikki on taas uutta. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.