lauantai 24. toukokuuta 2014

Paahteinen päivä kasvimaalla kylvötöissä

Kyllä on niin loistelias puutarha tällä hetkellä, että häikäisee. Puhumattakaan näistä mahtavista hellekeleistä, joista pääsin työviikon jälkeen tänään ulkona nauttimaan. Onneksi sentään tuulta riitti, hieman helpottusta pahimpaan paahteeseen. Poikkesimme aamusta paikallisilla markkinoilla ja loppupäivän käytimme mieheni kanssa kasvimaalla. Lopputulos on tässä:

Etualalla ruusupapua, keskellä harsotettuna ja verkotettuna porkkanaa, keltasipulia, hopeasipulia ja valkosipulia. Ruusupavun taakse penkkiin kylvin tilliä, jossa pussin kyljessä luki "Mammut", joten ilmeisesti on tavanomaista suurempaa? Oikealle (kuvan etureunassa) pääsi punainen auringonkukka, jota toivottavasti tänäkin vuonna saamme komean rivin. Siitä seuraavaan penkkiin kylvin ruiskaunokkia. Kauimmaiseen penkkiin sipuleiden taakse pääsi siemenestä kasvamaan perinteinen pensaskrassi. Ja eikun odottelemaan satoa... ja rikkaruohojen perkausta. Onneksi on viime kesänä ostettu heilurihara, jolla saa käytävät näppärästi siistittyä kasvimaalle kuulumattomista kasveista. Taka-alalle on jo mieheni äitinsä kanssa kylvänyt 3 vakoa perunaa ja lisää on tulossa. Siellä onneksi multaus riittää rikkaruohojen hallitsemiseksi.

Tavallista aikaisemmin puutarhamme loistaa nyt väreissä. Jokunen erimerkki tässä:
Tulikellukka
Patjarikko
Tarhakellukka sitruunakeltaisilla kukilla
Parkkipaikan muuri sekalaisine monivuotisineen kasveineen.
Ja sitten vähän valkoisia kukkia, jotka loistavat iltahämärässä kauniisti:


Ja suosikkikasvini kylmänkukka, johon muodostuu ukinnan jälkeen kauniit hopeiset hapsupallot. Vielä ei ole ihan parhaimmillaan, mutta kohta...

Tänään teimme kaikkea kivaa auringon paahteesta nauttien. Päivän täydensi mieheni ruuaksi tekemät herkulliset sipulipihvit sekä illalla sauna, ja sen jälkeen vilvoittelu lämpimässä illassa uudessa pihakeinussa löhöten ja luonnon äänistä nauttien. Täyden kympin päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.