lauantai 17. toukokuuta 2014

Ihana, kamala päivä...


Tänään otin työkseni sen itselleni inhottavimma hoitotyön puutarhassa eli villivadelman ja ruusujen leikkaamisen. Ruusut olivat valmiina talon ostaessamme. Jos meillä olisi vain kurttu-, hansa- ja juhannusruusua, selviäisin helpolla, mutta meillä on myös neilikkaruusua. Se on piikistöltään uskomattoman takertuavaa, jopa kaikista liukkaampaan kankaaseen nappaa kiinni. Mutta niin kaunista kukkiessaan, etten ole raaskinut hävittää sitä. Meillä oli myös häissämme sitä pöytäkukissa, joten on tunnesidekin kyseiseen takiaiseen. No, nyt se urakka on taas tältä keväältä ohi, ja selvisin vain parilla piikillä peukalossa. Sekä tietenkin hikoilemalla auringon paahteessa pitkähihaisessa paidassa ja pitkäpunttisissa housuissa. Päivä oli muuten mitä mainioin. Sää helli, tuntui kuin olisi ollut jo kesä. Lisäksi heti aamusta herättyäni saapui traktorilla tuttu mies ja möyhensi kasvimaan ihanan pehmeäksi. Joten pääsemme pian sipuleita ja porkkanaa kylvämään.
 
Parkkipaikan reunamuurilla pitkän nupullaan olon jälkeen valkoiset ihanuudet lopultakin ovat aukaisseet kukkansa. Ovat vielä kauniimpia kuin osasin odottaa! Tähtitulppaaneja.
Olen usein löytänyt itseni istumassa uudesta pihakeinustamme takaterassilla. Tänäänkin välipalalla istuskelin ja nautiskelin olostani lokoisasti. Tosin en keinu siinä, vaan istun ja nautin auringosta ja terassin rauhasta. Vielä kun saan suihkulähteen paikalleen, niin tunnelma on valmis. Mieheni tosin pihtaa sitä, koska on synttärilahjani, joten voi mennä vielä hetki ennenkuin terassillamme vesi solisee rauhoittavasti. Mutta kesäkuun alussa sitten viimeistään.

Ps. Tämän kevään ekat leppäkertut bongasin ruusuja leikatessa. Kirvoja siis liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.