maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kaikkien sääntöjen vastaisesti...

Ja lopultakin pääsin aurinkoon antibiootin loputtua jokunen päivä sitten. Ja mahtavan lämmin keli olikin. T-paita päällä tarkenin, ja minähän siis olen melkoinen vilukissa. Vaikka tein vain kevyemmät hommat, niin ajoittain hiki valui. Mies sai taas raataa lapion varressa, kantoi multasäkkejä ja isoja iirispaakkuka. Vuosikausia jakamista odottaneet iirikset jaoimme tänään, vaikka kaikissa puutarhakirjoissa luki ohjeistus, että kukinnan jälkeen jaettava. Me nyt mitään kukintaa jaksettu odottaa kesään asti, kun nyt just oli aikaa moiseen hommaan ja sääkin oli mitä sopivin ja maa kuohkeaa. Mies kaivoi ylös kiven vasemmalla puolella kasvaneet lupiinit (ja kyllä tiedän, että mahdoton saada hävitettyä), mutta ainakin suurin osa pääsee nyt kaatopaikalle kasvamaan. Tilalle siirsimme oikealta puolen kiveä jakamiamme iiriksia sekä lisäsimme uutena aiemmin ostamamme mieheni himoitsemat keisarinkruunun sipulit. Lisäksi ostamamme alliumit löysivät paikkansa parkkipaikan reunamuurilta kuunliljan seasta. Ja tiedän, että sopivin istutusaika alliumeille on syksy, mutta ei nyt jaksanut syksyynkään asti odotella, joten maahan päätyivät jo sipulit. Vähän lisäjännitystä puutarhurin elämään, kasvaako vai eikö kasva...


Lisäksi kävin tiirailemassa taas parkkipaikan muurin kasvutilannetta ja ihanasti on jo väriä saanut rinnalleen harmaa muuri multatilaan ilmaantuneen keväisen kasvun myötä.

Särkynyt sydän (keskellä) on aloittanut kasvunsa ja tulppaanien lehdetkin alkavat olla jo hyvää kokoa. Grönlanninhanhikkia kasvaa vasemmalla muuria vasten punavihreänä ja oikealla taka-alalla kurjenpolven samansävyiset lehdet puskevat esiin.

Melkein jo unohdin, mutta vielä ehdin pääsiäisen aikaan laittamaan aiemmin lupaamani kuvan täna vuonna askartelemistani pääsiäiskorteista. Kuntoutuksessa ollessani leimasimella urakoin ja kotona sitten liimailin kortit valmiiksi.

Ja pakko laittaa vielä narsisseista päivityskuva. Mahtava kukinta meneillään takaterassin ruukussa ja nyt on etuoven pielessäkin olevat tervetuloa toivottavat narsissit auenneet.

Mieheni halusi kuvaan mukaan, joten olkaa hyvät, herra puutarhurin käsivarsi mukana kuvassa.


Tähän on hyvä lopettaa pääsiäispäivitykset. Huomenna paluu arkeen työn ääreen. Onneksi muuten kevät on kotipuutarhurille yhtä juhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.