perjantai 18. huhtikuuta 2014

Keltaista pääsiäisen kunniaksi

Eilen aloitin pääsiäsvapaat leipomalla illasta. Otin käyttöön uudet tukevat silikoniset muffinsivuuat ja hyvin toimivat. Ja ovat pääsiäisen aikaankin sopivat. Makua antamaan leivonnaisiin lisäsin kesäkurpitsa- ja porkkanaraastetta, ja herkullisen makuisia ovat, miehenikin mielestä.

Kesäkurpitsa-porkkana -muffinsit
(maidoton, munaton ja luont. gluteeniton)
100 g margariinia
2 dl fruktoosia
1/2 dl tummaa siirappia
1 prk aprikoosisosetta (piltti, bona, tms.)
4 dl gluteenittomia jauhoja (1/3 jauhoista täysjyväjauhoa)
2 tl leivinjauhetta
1 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl raastettua porkkanaa
1 tl kardemummaa

Vatkaa ensin margariini, sokeri ja siirappi. Lisää aprikoosisose ja kardemumma vatkaten. Seuraavaksi kuivat aineet ja viimeiseksi raasteet. Paista 175 asteeessa (kiertoilmalla) tai 200 astetta (ilman kiertoilmaa) 15-20 minuuttia.
Ps. Voit paistaa myös levynä pienessä vuuassa n. 20x30 cm, josta leikkaat esim. sydämen muotoisella piparimuotilla leivoksia tai veitsellä neliöitä. Paistoaika n.20-25 minuuttia.


Tänään oli pakko hipsasta sen verran pihalle, että sain pari kuvaa ulkona ruukussa olevista narsisseista, jotka aloittivat eilen kukintaansa. Huomasin kuvia katsellessani, että tuo valkoinen ulkoruukku näyttää kuvassa ihan kananmunan puolikkaalta, olen siis taas huomaamattani tehnyt valintoja istuttaessa tulppaanit juuri siihen. Keltainen on edelleen inhkokkivärini, mutta tuossa ympäristössä narsissit ovat ihana piristys. Hyvää pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.