sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Huhtikuun paahteisia pihatöitä


Huomaa, että työhönpaluu vapaiden jälkeen on verottanut aikaa blogin ylläpitämiseltä. Tällä hetkellä töissä on rankkaa, mutta arkityöläisellä on onneksi vapaat viikonloput ja tämän olen viettänyt ihan pihalla hakemassa puutarhasta henkistä jaksamista. Fyysisesti kehossa tuntee pihatöiden jälkeen, että hommia on tehty, mutta kun muistaa ergonomiasta huolehtia, ei kroppa pahemmin kärsi. Perennapenkit on nyt siistitty kahden päivän aikana. Eilen uurastimme yhdessä mieheni kanssa, ja tänään jatkoin yksinäni mieheni ollessa töissä "lepäämässä". Tuntuu kuin olisi jo kesä lämpötilojen puolesta, reilusti yli +20 molempina päivinä. Puutarha taas todistaa, että kevättä kuitenkin eletään. Kevät on siitä mahtavaa aikaa, kun saa seurata, mitä puutarhasta nousee kukoistamaan. Lisäksi työnjälki näkyy samantien, mikä taas viikonlopun aikana tuli todistettu.

Perjantaina poikkesimme isosiskoni luota hakemassa talvisäilössä olleet joriininjuurakot ja gladioluksen sipulit ja pääsivät eilen jo multaan harson alle. Saa nähdä, aikaistaako loppukesän kukintaa. Lisäksi siistimme etupihan kaivon ympäristön. Puinen reunus oli jo melkoisen pehmentynyt jokusen vuoden palveltuaan ja vaihdoimme tilalle uuden metalllisen (sinkityn) version. Toivon, että kestää kauemmin kuin edeltäjänsä!
Tänään jatkoin eilen keskeneräiseksi jäänyttä mansikkamaan siistimistä. Jos jossain, niin siinä kyllä työnjälki näkyy parhaiten joka kevät! (Aurinko vaihdatutti kuvakulmaa...)Myös jouluruusu pääsi tänään ulkomultaan. Pitkään mietin paikkaa, ja päädyin lopulta istuttamaan valkovuokkojen ja helmilijojen väliin. Idänsinililja reunustaa nurmikolla aluetta. Kevään ensimmäiset kukkijat siis talolle päin ryhmänä kiven vierustalla. Ensi keväänä näkee, onko jouluruusu viihtynyt.

Ja tänään bongasin parkkipaikan muurilta ensimmäiset pienet nuput tulppaaneissa. Ihanaa! Kyllä nyt alkoi jännittämään, minkä näköisiä tulppaanikukkia aukeaa. Kylmänkukka oli tänään myös aukaissut tämän kevään ensimmäisen kukkansa. '
Jäipä alussa mainitsematta, että kevät on myös ihanaa aikaa siksi, että se on puutarhurille melkein kuin joulu, joka päivä uusi hurmaava lahja odottaa puutarhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.