keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Perunia ja muita herkkuja

Töissä ollessani on mieheni ätinsä kanssa täällä kotona ahertanut ja nyt on perunat nostettu ja siirretty maakellarin viileyteen. Kasvimaa alkaa olla tyhjillään. Sipulit jo jokunen viikko sitten nostettiin kuivumaan. Kylvökukkia ja tilliä sekä ruusupapua on vielä jäljellä. Niitä kävin ihailemassa.

Kellarin edustalla näkyy nyt edustavammin lumipalloheisi. Tietääköhän kukaan maistuuko rusakoille? Netissä aika moni väitti, ettei maistu, eikä tarvitse talvisuojausta. Mietin pitäisikö kuitenkin suojata varmuuden vuoksi, kun on niin tuoretta pientä oksaa täynnä?

Omenasato on tänä vuonna meillä ollut surkea. Mutta emme kuulemma ole ainoita! Valkea kuulas ei tehnyt yhtään omenaa ja punakanelikin alle 20 kappaletta. Heta sen sijaan teki 9 omenaa. Hyvä kaimani!

Kasvihuoneesta mainitsinkin jo aiemmin, että tomaatti tuottaa vielä satoa. Muistan, kun keväällä kävimme kasvihuoneelta tomaatin taimet ostamassa,  niin mieheni päätti kassalla jo ollessamme runkotomaatin taimen viime hetkellä vaihtaa. Ei ollut sitä mitä piti olla (myyjän mukaan). Mieheni halusi luumutomaattin ja kas kummaa, kyllä tuo pihvitomaatilta näyttää. Ei kuulu mieheni tomaattisuosikkeihin, mutta eiköhän nuo kuitenkin syötyä tule.

Kasvimaan takana on vielä yksi vihreä herkku kasvamassa lehtikompostin päällä eli kesäkurpitsa se vielä näyttää tekevän hedelmää. Hitaasti jo kasvattaa, mutta uskoisin, että jokunen kesäkurppa sieltä vielä saadaan.  

Tämän syksyn kohokohta on ollut joriinirivi, joka ei vielä aiemmin ole noin komeasti kukkinut. Joriininjuurakot perimme appivanhemmiltani ja tänä kesänä sää oli juuri sopiva syksyn kukintaa ajatellen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.