maanantai 22. syyskuuta 2014

Leivonta-apuna


Siskontyttöni 9-vuotissynttäreitä juhlittiin sunnuntaina ja samalla vietimme nuoremman neidin nimipäiviä. Teimme toisen siskoni kanssa tarjottavat. Minä sain kahdet pienet kädet avuksi lauantaina. 9-vuotias halusi leipoa mokkapaloja juhliinsa ja niitä teimme yhdessä mieheni nukuttaessa nuorempaa neitokaista päiväunille. Lisäksi tein itselleni kananmunattomasta muffinsitaikinasta kahvilla ja vadelmilla maustetun leivoslevyn, josta leikkelin sitten neliöitä. Kääretortun teimme sitten nuorimmaisen siskontytön kanssa hänen herättyään päiväunilta. Kääretorttu jäi ylitse juhlista, joten vein sen tänään työkavereille herkuteltavaksi töihin. Lisäksi mokkapaloja jäi myös töihin asti. Kääretorttuun laitoin täytteeksi itse tehtyä karviaishilloa ja vaniljakreemiä. Oli kuulemma hyvänmakuinen. Koristeet pursotin vaniljakreemistä. Kaikki leivonnaiset teimme gluteenittomina ja maidottomina.

Toinen siskoistani teki täytekakun, joka myös valmistettu maidottomana ja gluteenittomana. Koristeluhan se aina kakun kruunaa ja päivänsankarit olivat haltioissaan nähdessään täytekakkunsa.

Kääretorttu
4 kananmunaa
1 dl sokeria
5 rkl perunajauhoa
2 tl täysjyväriisijauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varoen kuivat ainekset. Paista 225 C 6-8 minuuttia. Täytä ja rullaa lämpimänä ja laita jääkaappiin jäähtymään rullattuna leivinpaperin sisään tiukaksi rullaksi.
 Ps. helposti muunneltavissa unelmatortuksi, kun täysjyväriisijauhon tilalle vaihtaa 2 tl kaakaojauhetta. 


Mokkapalat
3 kananmunaa
4,5 dl sokeria
2 dl riisimaitoa
2,5 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
225 sulatettua margariinia (jäähtyneenä)
3 tl leivinjauhetta
6 dl gluteenittomia jauhoja
(esim. täysjyväriisijauhoa 2 dl, 2 dl hienoa riisijauhoa ja 2 dl perunajauhoa)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää riisimaito hitaasti valuttaen, lisää kuivat ainekset ja viimeiseksi sulatettu rasva. Taikina kaadetaan syvälle uuninpellillä leivinpaperin päälle. Paista keskitasolla uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Kuorruta lämpimänä!

Kuorrute
4 rkl sulatettua maidotonta margariinia (jäähtyneenä)
250 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kylmää, vahvaa kahvia

Lisää tomusokeriin ja kaakaojauheeseen kylmä kahvi ja sulatettu rasva, sekoita niin, että rasva sekoittuu siihen ja kuorrute muuttuu tasaisen samettimaiseksi. Levitä kuorrute uunipellillä olevan paistetun pohjan päälle. Anna kovettua rauhassa, ettei repeile leikatessa paloihin.

Kananmunattomien muffinsien ohje löytyy aiemmin tästä blogista:
http://hetaiina.blogspot.fi/search/label/maidoton%20munaton%20luontaisesti%20gluteeniton

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.