sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pilipilipom...

Ja taas sataa. Onneksi vain vettä. Kyllä tälle kesälle on jo ihan tarpeeksi lunta ja rakeita tullut. Kävin pihalla kierroksella happea haukkelemassa sateen välissä. Ja onhan tuo ruoho vihreää ja rikkaruohot kukoistaa, mutta mikään muu ei oikein kasva tässä viileydessä, paitsi kasvimaalla ja kasvihuoneella hyötykasvit. Onneksi edes ne!

Kurkku ja tomaatit ovat hyvin kasvaneet. Tomaatti kaipailee kirvasumutusta, alalehdiltä löytyi vähän kirvoja. Ylälehdet ovat kyllä käpristelleet myös, mutta voi johtua myös tästä liiasta kosteuden määrästä? Samoin ravinteille teimme nyt kastelureiät kasvusäkkien takaosaan, sen verran hyvin oli jo juuristoa kehittäneet kaikki taimet, että ravinteita kaipailevat jo. Kurkussa on myös hyvin hedelmän alkuja, kunhan nyt jaksaisivat kasvaa. Kirsikkatomaatti kukkii komeasti, runkotomaatti sen sijaan ei vielä kuki. Siitä tosin pienen kirvalöydöksen tein, joten lieneekö kirvat terrorisoineet sitä sen verran, että kukinta on kärsinyt?

Kasvihuoneelle istuttamani siskoltani saamani ufo-kurpitsa on myös hyvässä kasvussa. Kuki ei vielä, mutta ehkäpä tuo siitä, kun vielä vähän kokoa kasvaa.

Samoin maakellarilta pari viikkoa sitten ruukussa kuivuneena löytämäni puutarhamansikka on nyt päättänyt lähteä kuitenkin kasvamaan, unohduksestani huolimatta.

Lehtikompostin päällä yleensä luksusoloista nautiskellut kesäkurpitsa kyllä kukkii ja tuottaa hedelmän alkuja, mutta eiväthän nuo raakileet jaksa kasvaa kokoa. Itse taimi on samankokoinen kuin 3 viikkoa sitten sinne isuttaessamme.

Onneksi nyt on luvattu sään hieman lämpenevän, sateista huolimatta. Mutta kyllä niin jo odotan kuivempia ja lämpöisempiä kesäkelejä. Ihan jo puutarhankin takia...

Kasvimaalla sipulit ovat ottaneet huiman kasvupyrähdyksen viikon sisään.

Tilli on myös hyvässä kasvussa, aika pientä vielä kuitenkin. Auringokukkarivistö ja ruiskaunokit näyttävät viihtyvän. Pensaskrassi on kasvattanut myös lehtensä isoksi. Porkkanaraasu on edelleen harson alla aika kituliaan näköinen, mutta kasvattanut lehtiään kuitenkin hieman edelliseen rikkaruohojen perkuukertaan verrattuna. Ruusupapu on hieman kasvanut, sen juurella kasvavat pellavat sen sijaan ovat kyllä kasvaneet kokoa.

Itse olen ollut nuutunut viime päivät. Torstai-illasta iskenyt migreeni ja niskan/yläselän hermosärky jatkuvat edelleen. Ei auta kuin odottaa, että jossain vaiheessa antavat taas kivut periksi. Onneksi on viikonloppu eikä työviikko. Viikonloppunahan tunnollinen työntekijä sairastaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.