tiistai 18. joulukuuta 2018

Pipariblondie


Viime jouluksi tein ensimmäisen kerran kokeiluna pipariblondien ja on herkullista. Koko suvulleni myös maistui. Tänä vuonna kaapista ei löytynyt pähkinöitä, joten jätin ne pois. Viime vuonna paloittelin saksanpähkinöitä joukkoon. Samoin kananmunan taikinasta olen korvannut 0,5 dl riisimaitoa. Sokerin vaihdon ihan kokeilumielessä kookossokeriin, jonka pitäisi kuulemma piparitaikinassa toimia hyvin. Jauhoina käytin kaurajauhon tilalla hienoa riisijauhoa, manteli minulle sopii, joten mantelijauhoa laitoin ohjeen mukaan. Mausteista minulle sopii kardemumma ja neilikka, muut ohjeessa mainitut jätin pois. Lisäksi säästin selkääni ja lisäsin kaikki margariinia, sokeria ja siirappia myöten kerralla kattilaan sulamaan. 


Taikinan olen tehnyt sen vahvuisena, että sen kykenee valuttamaan vuokaan ja tasoittelemaan nuolijalla. Sen jälkeen paloitellut kuivatut taatelit ja aprikoosit sekä valkosuklaan palat painellaan kevyesti taikinaan. Joten paloittelua tehdessä kannattaa varoa, ettei leikkele niitä liian pieniksi paloiksi.


Tässä kuva ennen blondien uuniin pääsyä. Taikinaa jää suhteellisen ohut kerros vuokaan, mutta se nousee jo heti vähän, kun hedelmät ja suklaat painelee joukkoon. Lisäksi paistuessaan vielä vähän kohoaa.

Alla ohjeet valokuvina, koska nyt laiskottaa ja on joulukiireitä. Herkullista joulua odotellessa. Tämä blondie pääsee huomenna töihin työkavereidenkin maisteltavaksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.