sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukalenterit


Viime joulua ennen valmistamani joulukalenteri löysi perjantaina paikkansa työhuoneen ovesta, koska halusin sen paikalle, josta näkyy myös olohuoneeseen. Muuten olohuoneen seinillä ei oikein sopivaa paikkaa ole, koska on niin avointa tilaa tupakeittiöineen tai vaihtoehtoisesti ovet ja ikkunat pilkkovat seinät pätkiksi. Ja kirjahyllyt vievät sitten lopun seinätilan, mitä on vapaana. Joten hyvä, että hoksasin oveen laittaa roikkumaan, niin tulee jo hieman joulutunnelmaa asuntoon verhojen ja siis myös verhotankojen ollessa asennusta vailla valmiina. 


Uudella asuinalueellamme on ihanan atiivinen kylätoimikunta ja ensimmäistä kertaa on täällä tänä vuonna kylän oma joulukalenteri. Luukun voit käydä aina iltakävelyllä katsomassa. Ideoimiseen osallistuneet asukkaat nimittäin omaan pihaansa järjestävät vuorotellen jotain kivaa katseltavaa tai tekemistä ja lisäksi on leikkipuistossa järjestetty joillekin illoille ryhmämuotoista tehtävää. Joten onpahan erilainen kalenteri ja saa asukkaat ulkoilemaan ja tutustumaan toisiinsa mukavissa joulutunnelmissa. Me asukkaat saimme kartan jaettuna postilaatikkoon, josta voimme katsoa, missä kunkin päivän luukku sijaitsee. 

Itse tyydyn tänä vuonna nauttimaan kalenterista ja en tänä vuonna osallistunut kalenterin tekemiseen, koska kotona on vielä niin paljon muuton jäljiltä purettavaa ja paikkaansa etsivää tavaraa, joten vapaa-aika kuluu asunnon kuntoon saamiseen. Ja siis puolet tavaroista on vielä hukassa muuttolaatikoiden syövereissä tai vaihtoehtoisesti en muista, mihin olen mitäkin laittanut.

Jouluun mennessä olen päättänyt saada tavarat paikalleen. Tämä tosin vaatii vielä yhden reissun Ikeaan ostamaan yhden hyllykön ja laatikoston lisää, että saamme kaikille tarpeellisille tavaroille säilytyspaikan.

Onneksi kirpputorilla olen saanut meille ylimääräistä tavaraa myytyä eteenpäin ihan hyvällä menestyksellä. Viikko on vielä varattu myynnille ja sitten lopetan pöydän pitämisen monen kuukauden myynnin jälkeen. Joulua ennen on niin paljon muutakin puuhasteltavaa, että hyvään väliin alkoi myytävän tavaran määrä vähenemään. Mukava on ollut tuolla käydä, koska samalla on löytänyt jotain uutta kivaa kotiinkin, mutta olen tyytyväinen, että hetkeksi tuo rumba loppuu, koska usein olen suoraan työpäivän jälkeen väsyneenä pöydän käynyt järjestämässä. Ehkä keväällä sitten uudelleen laitan pöydän pystyyn. Jonkin verran jäi vielä kesävaatetta odottamaan uusia käyttäjiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.