torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappuvipinää

Olin tänään varautunut akkujani lataamaan, mutta yllätyksekseni olenkin aamusta saakka ollut voimissani. Ensin kävin kylillä asioilla ja sen jälkeen siivoilin hieman puutarhassa pikaisesti eli keräisin aiemmin leikkaamistani norjanangervoista jääneet risukasat hieman sivummalle odottamaan jatkokäyttöä ja kuljetusta. Sisälle päästyäni siivosin asunnon ja siinä sivussa järjestelin paikkoja. Keittiössä hieman enemmän tuli puunailtua, tiskailtua ja pyyhittyä rasvapölyä pois inhokkipaikoista, jotka juuri siitä syystä usein jäävät siivoamatta. Siivosin myös siinä sivussa maustekaapin, jonka jälkeen keittiö oli tulvillaan ihanan huumaavaa mausteiden tuoksua. Pyykkikoneen laitoin sisälle päästyäni pyörimään ja muistin jopa tällä kertaa nyt illasta ripustaa kuivamaankin. Tämä oli muuten viimeinen koneellinen, jossa oli Kanarian reissulta kertynyttä pyykkiä, eli ehdin huhtikuun aikana!

Vaikka mieheni onkin nyt vapunaaton töissä, päätin laittaa hieman vapputunnelmaa, joka tällä kertaa tarkoitti pelkkiä ilmapalloja, koska serpentiinin unohdin ostaa. Kyllä nuo ilmapallotkin mukavasti asuntoa piristävät, valitsin sen verran värikkäitä.

Unohdin suvereenisti sitten miehelleni ostaa vappumunkit kaupasta. Itselleni en nyt lähtenyt edes yrittämään kananmunattomia pikamunkkeja, koska pettymys olisi ollut niin kova, jos eivät olisi onnistuneet. Päädyin siis tekemään pari kakkupohjaa nyt illasta, jotka maustoin vaniljalla ja kardemummalla. Jos edes hieman vappuista makua kakuissa olisi, toivon ainakin.

Enkä tälläkään kertaa kykene olemaan bloggaamatta hieman puutarhan edistymistä. Päivällä pihahommia ennen kävin tarkistuskierroksen puutarhassa ja totesin, että kamera oli haettava sisältä. Nyt alkaa olla niin paljon silmuilla puita ja pensaita, että oli pakko napata jokunen kuva. Syreeni, pihlaja, hevoskastanja ja lumipalloheisi ovat myös nupullaan, mutta unohtuivat nyt kuvata, joten saatte tyytyä näihin kahteen koosteeseen. Ihastuin itse norjanangervosta ottamaani kuvaan.

Sinikuusama, juhannusruusu, norjanangervo ja kanukka.
Pensasmustikka, karviainen, valkea kuulas ja valkoherukka.
Suurin nuppu löytyy tällä hetkellä tältä kaunokaiselta eli narsissilta. Sen verran oli jo kukkanuppu pörhöllään, että saattaa huomenna, jos on lämmin päivä, jo aukaista kukkansa ihailtavaksemme.


Rentouttavaa ja nautinnollista vappua blogini lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.