maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lopultakin!

Nimittäin onnistunut täytekakkupohja kananmunattomana, maidottomana ja gluteenittomana. Ja hyvää oli, kun kostutuskin onnistui pohjalle. Väliin laitoin vaniljakiisseliä ja itse tehtyä vadelmahilloa. Päällä kaupan sokerimassakuorrutus ja pajunkissat pursottelin sokerikuorrutteella, josta osaan lisäsin tummaa kaakaojauhetta. Kakun ympärillä lautasella kahvipapuja tummalla suklaalla kuorrutettuna. Ostin pienen pussillisen isosiskoni Herkkupuoti Woimasta Riihimäeltä, siellä pääsiäislauantaina poiketessamme. Ja nämäkin herkut ovat luomua.


Kakkupohjan ohje 
(mukaeltu sienikakku-pohjasta)

6 rkl vettä
3 tl No egg -kananmunankorviketta
1-1,5 dl sokeria
1/2 prk sosetta (esim. piltti aprikoosisose)
3 dl gluteenittomia jauhoja, josta ainakin 1/2 dl täysjyvää
1 tl leivinjauhetta 

Sekoita vesi ja kananmunakorvikejauhe tasaiseksi taikinakulhon pohjalla, lisää sokeri ja sose. Vaahdota vatkaimella niin, että väri hieman vaalenee. Lisää kuivat aineet (jauhot ja leivinjauhe). Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun vuokaan. Paisto uunissa 175 astetta kiertoilmalla 30-45 min. Jos pieni kakku, n. 10-20 cm halkaisija, 15-20 min paistoajaksi riittää. Kakkupohja on kypsä, kun väri on kauniin vaaleanruskea ja kakku on hieman irronnut vuoan reunoilta.


Pääsiäinen kului hujauksessa ja oli mieleinen tänäkin vuonna, vaikka sukua onkin jäljellä vähemmän kuin aiemmin. Helpompaa oli kuitenkin henkisesti nyt kuin joulun aikaan, vaikka huonoja päiviä aina aika ajoin onkin ikävän ja rankkojen muistojen painaessa päälle. Mies oli vapailla tähän aamuun saakka töistä, joka oli minulle helpotus, ja muun ajan vietimme suvun ja ystävien kanssa. Mieheni veli tuli myös tänne suunnalle kiirastorstaina, joten ehdimme häntäkin näkemään, kun poikkesimme anoppilassa silloin illasta. Huomenna taas työ kutsuu, mutta onneksi jäljellä on vajaa työviikko!

Herkkujen lisäksi siskoni puodista tarttui apina-aiheinen pipo. Ihanuus!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.