lauantai 18. huhtikuuta 2015

Supermessut

Mieheni piti tänään olla lentopalloa pelaamassa, mutta tämän peruuntuessa, lähdimmekin Tampereen messu- ja urheilukeskukseen eli meille lähiseudulla asuville Pirkkahalliin Supermessuille. Tänä vuonna messutarjonta oli parempi kuin parina aikaisempana. Kävimme puutarha- ja eräosastolla. Ostin perennoja ja sain pidettyä määränkin järkevänä, vain 6 kpl + 2 syysloimun juurakkopussia, joissa molemmissa 5 juurakkoa. Nyt ostin sen viime vuonna ostamatta jättäneeni tarhakylmänkukan punakukkaisena. Lisäksi matkaan tarttui nukkapähkämöä (lampaankorvaa), korallikeijunkukkaa, amerikanvuokko ja yksi kaunis perenna, jonka nimeä en nyt muista, eikä purkistakaan näyttänyt nimeä löytyvän. Nyt siis odotellaan, että se kukkii ja yritetään sitten tunnistaa se. Mehikasvien/maanpeitekasvien seuraan pääsevät auringonpaisteesta nauttimaan nämä kiven toiselle puolelle, kunhan saa pohjatyöt tehtyä. Joten sää, voisitko vähän lämmetä vähitellen!

No, tämä neuletakki lämmittää. Messuilta myös ostettua. Pehmeää alpakkalankaa. Tällä tarkenee ja mieltä lämmittää ihana vihreys joka neuleesta huokuu. Itse alpakkalangat kykenin tällä kertaa jättämään odottamaan muita ostajia, vaikka sormet kyllä syyhysivätkin.

Ihana yllätys oli, että sääksjärveläinen gluteenittomia tuotteita leipova yritys Ilona oli myös messuilla mukana. Ja löysin itselleni gluteenittomia, maidottomia ja kananmunattomia pepeleivoksia. Pitkästä aikaa herkkuja muun kuin itseni tekemänä eli luksusta minulle. Ja hyviä olivat! Ja pakko mainostaa blogissa edes hieman. Olen niin kiitollinen.
Muuten messuilta matkaan tarttui jokunen kirja. "Toteuta haaveittesi piha" hämäsi hieman nimellään, mutta sisältönä paljastui paljon käyttökelpoista tietoa mm. pihamaan parannuskeinoista. Ja kirjat olivat muuten 10 euroa/kpl, joten ale oli tuntuva. Päädyimme myös ostamaan nahanhoitoainetta, joka käy myös muille materiaaleille, eikä vie hengittävyyttä, eli voi käyttää myös iholle. Herkkumarmelaadia pohjoisesta tarttui matkaan valikoima eri makuja, koska emme osanneet päättää mitä makua ottaisimme. Miehelle tietysti metrilakua. Keittiöön kaipailin myös uutta puuhaarukka ja mies tarvitsi myös pari puulastaa aamupuuronkeittoon, joten nekin tuli nyt samalla hankittua.

Poikkesimme kotimatkalla ruokakaupassa ja yllätyksekseni löysin itselleni sopivaa leipää. Valmistajana Vuohelan herkku. Joten tänään en ainakaan tyhjin mahoin ole joutunut olemaan ja illaksikin on makuvaihtelua leipäpuolelle tiedossa.

Supermessut olivat superpiristävät, jota kaipasin juuri nyt. Joten päivä 10-. Miinus siitä, että ristiselkäni vähän jämähti kävellessä, mutta ei sekään latista tätä hyvää mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.