lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ruusuja ja risuja

Ensin ruusut, jotka loistavat valoa näinä ihanina keväisinä päivinä, jolloin aurinko hellittelee meitä. Mieheni toi nämä ruusun päivänä, tosin tietämättään sellaisesta päivästä. Joten toi siis ihan muuten vaan kotia ja minua piristämään.

Itse vein eilen siskontytöille pääkallohuivit, jotka lopultakin sain valmiiksi aina ehtiessäni niitä virkaten. Vanhempi neitokainen valitsi väriksi sinisen jo aiemmin ja vähän jännitin nuoremman neidon reaktiota, kelpaako haalea roosa värinä, mutta hyvin näytti kelpaavan - onneksi!
Ohjeen noukin Silmukoita -blogista alkuvuodesta ja oli tarpeeksi simppeli minullekin. Hieman jouduin taas muistelemaan, miten ne pylväät ja muut silmukat menivät, mutta hyvinhän nuo muistiin palautuivat. Ensimmäisen huivinhan tein itselleni ja se odottaa vielä viimeistelyä, kun en ole ehtinyt kostuttamaan ja bingottamaan. On ohuempaa puuvillalankaa toisin kuin nämä kaksi bambu-puuvillankaiset huivit, jotka eivät suoristeluja valmistelujen jälkeen kaipaa.
Eilen kävimme mieheni kanssa ostamassa uuden ruokakompostin vanhan talon mukana perintönä tulleen tilalle. Vanha siirtyy jatkossa kuivikkeen säilyttämiseen.

Matkaan tarttui taas yllättäen hieman kukkia. Nyt kaksi raninculusta eli leinikkiä, jotka pääsevät somiastamaan perennapenkkejämme ilmojen lämmettyä. Siihen asti saavat toimia piristyksenä sisätiloissa.
Risuja en saanut vain tein niitä itse itselleni. Leikkasin liian suureksi kasvamaan roihahtaneen norjanangervomme tänään. Oli päättänyt olla pallomainen, luontaisen sivuille taipuvan muotonsa sijaan. Tänään palautin pensaan takaisin omaan muotoonsa ja myös norjanangervoaidanne terassin reunalta tuli siistittyä samalla. Ja risuja, niitä riittää nyt. Paksuimmat pääsevät kaatopaikalle ja ohuemmat pääsevät lehtikompostin pohjalle, kunhan komposti on ensin tyhjennetty kasvimaalle.


Mieheni ahersi tänään ensin aamun opiskelutehtävien parissa ja sitten ulkotöissä laatoittamassa tulevaa hyötypihanurkkaustamme, jossa vanha keittön tiskipöytämme tulee toimimaan pumppukaivon läheisyydessä ulkopesupaikkana mm. juureksille, ruukuille. Hieman putkitöitä ja vesiletkua pöytätaso vielä kaipaa pesuveden ojaan viejänä, mutta kaikki aikanaan. Puisen kehikon sai tiskipöytä jo alleen jokunen kesä sitten mieheni hyödynnettyä siihen lautojen ja rimojen jämät, joita löytyi juuri riittävästi mm. puuterassin rakentamisen jälkeen. Hyötypihanurkkauksen vieressä sijaitsee kätevästi ruokakompostimme kuivikkeineen. En laita kuvaa keskeneräisestä työstä, mutta hieno siitä tulee. Valmiina voin julkaista sitten muidenkin ihailtavaksi.

Illan aiomme lepäillä kaksin kotosalla. Mieheni jääkiekon parissa ja minä varmaankin käsitöiden. Ja saunakin on lämpiämässä. Tänään oli niin lämmin ja aurinkoinen keli, että jokohan ensimmäisen kerran tänä keväänä tarkenisin vilvoitella ulkoterassilla saunan jälkeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.