lauantai 28. helmikuuta 2015

スマイリーケーキ eli hymynaama-kakut

Tänään piti ajella syntymäpäiviä juhlistamaan. Yleensä minä olen ollut tähän aikaan kipeänä ja monesti jäänyt ystäväperheen pojan synttärikakuttelut väliin. Nyt kävi toisin päin ja isäntäperheessä sairastuttiin. Jo etukäteen oli puhetta kakuista ja lupasin päivänsankarille laittaa kakuista kuvan blogiini, jos ovat hienoja. Ja ovathan nuo viimeisen päälle mietitty. Tässä ne nyt ovat, hymynaamakakut! Onneksi on tämä tekninen maailma ja sain kakut lupaukseni mukaan blogiini esille, kun perheen äiti lähetti minulle kuvan japanilaisista kakkusista. Oikein hyvää syntymäpäivää K!

Itsekin tein jo viikolla kakkupohjan, kun siskoni lopultakin sai puotiinsa kananmunankorviketta myyntiin. No Egg -valmisteen avulla sain pitkästä aikaa tehtyä kuohkean täytekakkupohjan. Käytin prinsessakakun ohjetta lisäten alkuvaahdotukseen purkillisen Piltin aprikoosisosetta ja kuohkea tuli, vaikka paistovaiheen jälkeen kakkupohja laskikin 1/3, jäi siihen silti vielä korkeutta. Vaikka emme synttäreille nyt pääseetkään, taidan silti kakun nyt tänään kostuttaa, täyttää ja koristella. Syömme sen sitten mieheni kanssa ja etäjuhlistamme synttäreitä täällä kotosalla tänään illasta.

Sain tänään taas viikonlopun vapaiden kunniaksi migreenin kylään, mutta onneksi nyt muistin lääkäriltä aiemmin viikolta reseptejä uusiessa pyytää pahoinvointilääkkeen (Primperan) kokeiluun. Tuntuu tehoavan hyvin migreenin aiheuttamaan pahoinvointiin, joten olo on jo aika paljon parempi, vaikka otin lääkkeen vasta hetki sitten. Joten ei mene koko päivä sohvan pohjalla makaamiseen, vaikka aioinkin levätä, koska se on aina paras hoito migreeniin, jos ei halua kohtauksen pitenevän.
Tämä viikonloppu otetaan siis rennosti kotosalla voimia keräillen seuraavaan työviikkoon. Sen jälkeen alkaakin loma. Lopultakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.