sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Eläintarha laajenee...

Isosiskoni poikkesi täällä nyt viikonloppuna ja jälkikäteislahjoi miestäni. Ja onhan tuo hieno. Aurinkoenergialla latautuvat valosammakot! Voisi laittaa jouluna vaikka kuusen alle, ettei tarvitse kesään asti odotella hienouden käyttöön ottamista. Toisella isosiskolla vielä jokunen talvi sitten kellarissa majaili talvisin sammakoita ja siskontyttö tarkkaili sinä jouluna, josko joulukuuseen olisi muodostunut sammakonpesiä. Itse asiassa keksin jo kesäksi sopivan paikan jamsmakoille. Pääsevät suihkulähteeni äärelle loistamaan vihreyttään.
Itse sain siskoltani nimpparilahjan eri kokoluokan eläinaiheella. Porohimmeli. Löytyi juuri sopiva paikka olohuoneen isommasta ikkunasta ja kerrankin on jotain ripustettavaa, mikä ei näytä pieneltä ikkunaan kokoon suhteutettuna. Erikoista on, että porot hieman kilahtelevat tuulikellomaisesti, vaikka eivät toisiaan päin pääse liikahtelemaan. Mieheni suuresti ilahtui tästä suurena tuulikellojen inhoajana. No, hän saa luvan kestää. On niin hiljainen ääni, että kuuluu vain asunnon ollessa täysin hiljainen.

Paistoin myös aamusta rieskani valmistumisen jälkeen uunissa perusmuffinsilevyn maustettuna vain kardemummalla ja aidolla vaniljasokerilla. Jäin miettimään, mitä keksisin leivonnaisen päälle vähän estetiikkaa ja makua lisäämään ja muistin siskoni luomukaupasta ostamani laventelinkukat. Ovat todella vahvan makuisia sellaisenaan, mutta epäilyksistäni huolimatta päätin kokeilla ja ripottelin tomusokerikuorrutuksen päälle hieman ja antoivat kivan lisäsäväyksen makua, joka sopi todella hyvin muffinsin makuun, muidenkin kahvittelijoiden mielestä. Onnistuminen siis tällä kertaa. Suosittelen kokeilemaan!

Onnistuin myös eilen tekemään tuottoisan ostosreissun Tampereen suunnalle ja löysin mm. kesäkenkiä, joita aiemmin kaupoista metsästäessäni en löytänyt. Nyt sitten löytyivät puoleen hintaan. Lisäksi löysin alesta pari kaunista neuletta. Kummallista on edelleenkin se, että kun etsii jotakin kaupasta, ei sitä löydä, mutta sitten toisella ostosreissulla ne suorastaan pomppaavat syliin. Pääasia, että edes joskus löytää kaupasta sen, mitä tarvitsee. Ja tällä kertaa vielä edullisesti.


1 kommentti:

  1. On niitä sammakoita kellarissa edelleen. ;) Pompsahtelevat esiin milloin mistäkin loukosta... Hauskat sammakot H sai. Ja sinä porot.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.