maanantai 4. maaliskuuta 2019

Lenssua, lepoa ja laskiaispullia


Viimeiset viikot olen ollut flunssaviruksen kourissa kotona, osan aikaa äänettä ja osan aikaa olo kuin kuolleella kutulla, veto täysin pois ja päiväunet ovat tulleet tarpeeseen. Poskiontelot yrittivät tulehtua ja silmissä on ollut lievää tulehdusta. Elämä on kutistunut neljän seinän sisälle terveyskeskuskäyntejä lukuun ottamatta.

Terassillemme muodostui hauska tunnelisto sään lämmetessä plusasteille ja lämpimän ilman pyrkiessä ylöspäin terassilautojen välistä. Ennen sairastumistani ehdimme nautiskelemaan ensimmäiset terassikahvit terassin lasitetulla osiolla. Elämän pieniä, mutta niin tärkeitä iloja ja nautintoja talvipakkasten välissä. 


Ja siinä ne nyt ovat. Hiivattomat ja vegaaniset laskiaispullat. Minulle ensimmäiset yli 25 vuoden tauon jälkeen. Nämäkin olisi jäänyt tekemättä, jos olisivat vaatineet vaivaamista kuten normaali pullataikina. Siihen ei olisi voimat riittäneet. Onneksi tämä vain sekotettiin ja käsissä varoen muotoiltiin pikkupulliksi. Itse vaihdoin jauhot itselleni sopiviksi, joten jos ei tuollaisenaan sovi, niin muokkaus kyllä onnistuu ja ohje silti toimii. Herkullisia tuli. Maistuivat pullalta ja täytettyinä laskiaispullalta. Puolueeton arvio mieheltäni saatuna.

Ohje löytyy täältä:
Erikoisen hyvaa/laskiaispullat


Laskiaispullista jäi ylitse hieman kookoskermaa, joten kokosin siitä itselleni C-vitamiinipommin vadelma- ja lakkahillon sekä riisimaitojäätelön kera kerrostaen. Hieman mantelirouhetta pinnalle antamassa lisämakua. Hyvää! 


Vierashuoneemme sain kuukausi sitten raivattua käyttökuntoon, kun mieheni ruuvasi verhotangon paikalleen. Joten nyt on varavuodekin avauskuntoinen. Tarkoituksena oli verhot seuraavaksi ommella, mutta en ensin ehtinyt ja sitten iskikin flunssa jumittaen niskalihakset. Onneksi ikkunassa on sälekaihtimet.

Lamppu oli aiemman asunnon olohuoneessa ja seinällä oleva lukuvalo oli aiemmin makuuhuoneellamme. Nyt lamput pääsivät vierashuoneelle uusiokäyttöön, koska olivat tyyliltään sinne sopivat. Ja tuo ihana muumityyny oli heräteostos (en muista mistä), mutta on kuin nenä päähän väripilkkuna tuonne muuten niin siniharmaaseen huoneeseen. Vaaleanpunainen tulee toistumaan pienissä määrin myös verhoissa, kunhan ne joskus ommeltua saan ja ikkunaan saakka. 

Tämä vierashuone on asuntomme tyyliltään rauhallisin huone. Ja tykkään myös sen tyylistä, vaikka makuuhuone vehreydessään ja vihreydessään on edelleen suosikkihuoneeni. Ja siellä on sentään jo verhotkin, kuten kuva alla todistaa! 


Ja viikon päästä on käsillä nykyisen asuntomme reklamaatiokorjaukset. Niitä ei ole paljoa kertynyt, mutta hyvä saada ne pienetkin virheet kuntoon. Sähkömies kävi jo edellisviikolla ja hänen osuutensa on jo kunnossa. Kunhan saamme nuo virheet kuntoon sekä kaikki verhot ikkunoihin paikalleen, olemme luvanneet ystäviä kutsua kahvittelemaan ja uuteen asuntoomme tutustumaan. 

Vauhdilla mennään kevättä kohti, vaikka vielä pakastaakin. Ensimmäistä kesää jo kovasti täällä uudessa ympäristössä odotan ja sormet syyhyävät jo uuden puutarhan luomiseen. Ja tämän flunssan loppumista myös odotan, jotta pääsisin taas palaamaan takaisin siihen aina niin tylsään, mutta normaalikuntoiseen arkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.