sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Pihatöitä ja pääskysten sirkutusta


Eilen mieheni kanssa pidimme yhteiset talkoot ja siistimme loppuun keväämmällä alasleikatun kuusama-aidan juuren. Nautimme myös kauniista säästä grillaten ruuan ulkosalla. Poikkesimme illaksi isosiskoni perheeseen iltaa viettämässä.

Tänään mieheni on työvuorossa ja aloitin aamun nautiskellen nuoren komissario Morsen seurasta huivia kutoen. Sen jälkeen suunnistin puutarhaan ja raakkasin vadelmarivistön juurelta ja kellarin edustalta rikkaruohot pois. Kameran nappasin tietenkin ulkosalle mukaan. Näitä punaisia ihanuuksia kuvatessa havahduin tuttuun ääneen, pääskysten sirkutukseen. 


Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni kerrostaloalueella, jossa pääskyset tekivät katonräystäille pesänsä ja sirkutus oli kovimmillaan poikasten lentotaitoja harjoitellessa. Joten minulle ääni tuo mieleen ihanat, seesteiset kesäillat. Lapsuuteni nyt jälkikäteen miettien oli seesteinen. Kiitos isäni, äitini ja lähisukuni. Sekä tietenkin samassa talossa asuneen varamummuni ja parhaan ystäväni Ninnun. Muutenkin kerrostaloalueella riitti tuohon aikaan leikkikavereita, yksin en kovinkaan montaa kertaa muista ulkona leikkineeni.

Tänään nautin kaikessa rauhasssa puutarhatöistämme, joita oli juuri sopivasti ja selkäkään ei kiukutellut. Aurinko ja pilvinen sää vaihtelivat. Kiersin samalla puutarhassa ja löysin jo paljon kukkivaa. Kaimani Heta aukaisi tänään omenankukkansa. Tulikellukassa oli myös jo ensimmäinen kukinto salaa päässyt aukeamaan. Vaaleanpunainen patjarikko kukkii ja tarhakylmänkukka kehittelee jo kauniita hopeisiksi muuttuvia hapsupalleroitaan kukinnan loputtua.

 
 

Lisäksi olen viimeiset pari päivää nautiskellut karkkiväreissä loistavista tulppaaneista, jotka lopultakin ovat auenneet. Violetti ja oranssi on kerrassaan herkullinen väriyhdistelmä. Itse en välttämättä olisi tieten tahtoen noita laittanut vierekkäin, mutta onneksi "vahinkoja" sattuu ja tähän olen todella tyytyväinen. Aurinko on saanut värit kunnolla loistoonsa. Toisella puolella perennapenkkiä ovat nupullaan valkoiset ja lohenpunaiset tulppaanit, jotka viime syksynä myös siskoltani sain lahjaksi. Nyt vaan odotan, millaiset kukat avaavat.


Huomenna on tiedossa taas työpäivä. Onneksi vain neljäpäiväinen työviikko. Perjantain olen varannut vapaaksi siivoamista ja leipomista varten. Sitä riittää tämän vuoden alun sairastelujen jälkeen ja viime viikot taas ovat menneet puutarhatöissä, pyörälenkeillä, boccia-turnauksessa ja muuten vaan kauniista säästä nauttiessa ulkosalla. Mieheni työt ja opiskelu myös määrittävät kotitöitä aika pitkälle ja silloin siivotaan, kun hän on kotona. Itselleni mattojen pihalle vienti, imurointi ja muut raskat hommat käyvät liikaa kropan päälle, joten minä teen sitten pääsääntöisesti kevyempiä hommia apuna. Usein käy niin, että mieheni imuroi jo päivällä ja minä sitten työpäivän jälkeen tai viikonloppuisin teen muita hommia pois.

Toivoisin, että ensi viikonloppuna olisi myös yhtä mahtava sää aurinkoineen ja lämpöineen. Pääsisi taas grillaamaan herkkuruokaa ja muutenkin ulkona kotiterassilla aikaa viettämään. Ihana oli tänään puutarhahommien jälkeen vain hetki pötkötellä takaterassilla keinussamme ja kuunnella lintujen sirkutusta ja tuoksutella kevään tuoksuja. Aurinkoista alkavaa viikkoa teille muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.