lauantai 20. helmikuuta 2016

Värien kaipuuta


Löysin lankalaatikon pohjalta vanhan kerän ihanan karkkiväristä Tico ticoa. Tein pari vuotta sitten turkoosi-sinisävyisestä Tico tico -sukat ja ovat olleet kovassa käytössä. Eivät vie talvikengistä turhaan tilaa ohkaisuudessaan. Edelliset alkavat nyt olla kuluneet, joten tein uudet tilalle, räiskyvissä väreissä tämän harmauden keskelle.

Niin ja se viime tekstissä mainittu raakakakku. Siitä tuli napakymppi ja viimeinen palanen odottaa nyt jääkaapissa. Iltamenojemme vuoksi kakku vietti jääkaapissa parikin yötä hyytymässä, ja sen jälkeen rakenne kiinteytyi. Päälle tein pikakreemin tomusokerista ja margariinista ja ripottelin vähän mantelirouhetta koristeeksi. Teen toistekin.

 

Tänään heräsin aamulla hyvin nukutun yön jälkeen ja ajattelin ottaa rauhassa kotosalla aamun. Onneksi havahduin siihen, että nyt on 20. päivä ja se sai mieleeni, että tänäänhän oli paikallisen lankakaupan Neulovillan pop-up-puoti taas avoinna. Tilojaan lainasi toinen paikallinen yrittäjä ViiPe. Tarjolla oli myös kahvia kastettavineen sekä pari tuolia varattu käsityöläisiä varten, joten itsekin varasin kutimen mukaan ja istahdin poikkeuksellisesti muiden käsityöläisten seuraan puikkoja kilisyttelemään. Viime vuodet ovat lähinnä kotona kuluneet, kun on käsitöistä kyse. Mukavaa vaihtelua tällainen käsityöhetki muiden samanhenkisten seurassa.


Lisäksi Neulovillalla oli runsas ale-kori, josta ostin hyvässä tarjouksessa ollutta merinovilla-silkkilankaa monta vyyhteä ruskean ja vihreän sävyissä. Ehkäpä saan lopultakin kevyen paidan neulottua. Myös ihanan pehmeä Roosterin huivilanka tummanvihreän sävyssä kutsui. Lanka sisältää 80 % baby-alpakkaa ja 20 % silkkiä. Jonain päivänä siitä tulee valmistumaan ihanan kevyt ohut pitsihuivi. Kassiin hyppäsi myös kaksi kerää vaaleamman vihreää Roosterin baby-alpakkaa 50 % ja merinovillaa 50 % sisältävä vähän tuhdimpi lanka. Todennäköisesti pipo tai lämpimät unisukat tuosta muotoutuu. Hieman naurattivat nuo värivalintani, vaiko värittömyysvalintani. Mutta minkäs teet, kun tällä hetkellä nuo luonnonvärit kutsuvat. Niin ja oheistuotteina ostin 6 kauniin tummaruskeaa puista sydännappia.


Itse pellavapuodissa en ollut vielä kertaakaan poikennut ja valikoima oli kattavampi kuin olin etukäteen ajatellut. ViiPe on pitkään jo kiertänyt markkinoita, toreja ja muita tapahtumia. Nyt on alkanut sukupolven vaihdos ja 3 viikkoa ennen viime joulua kotimyynnin tilalle aukesi pieni puoti. Tulipahan samalla käynnillä tutustuttua valikoimaan ja matkaan tarttuikin uusi saunamyssy, sellainen ohuempi pellavainen ja turbaanimallinen. Saunominen minulle usein aiheuttaa ns. saunakrapulan ja pyyhekankaasta ommeltu turbaani on jo jokusen vuoden löylyn puolella päätäni suojannut. Se on kuitenkin aika lämmin ja ajattelin kokeilla, josko ohkaisuudestaan huolimatta tämä pellavainen malli suojaisi kuitenkin liialta kuumuudelta aivojani. Kuvassa näkyvä Hiirukka on kätevä pieni tyyny kauratäytteellä, ja käy esim. tietokoneen hiirtä käyttäessä tukena ranteelle, lisäksi sen voi viilentää pakkasessa ja antaa kylmähoitoa, tai lämmittää mikrossa, jos jokin paikka lämpöhoitoa kaipaa. Lisäksi löysin pellavaisen pienen lankapussukan, joka on helppo käsivarteen tai tuolin käsinojalle pujottaa, ja keritty lanka siellä pysyy tallessa puikoilla kutoessa, eikä lankakerä karkaile ympäri lattiaa. Mukana siihen kuuluivat puikonsuojukset, jotka estävät työtä karkaamasta puikoilta käsityön kulkiessa mukana kassissa. Ja ei, nämä eivät maksaneet maltaita. Hintahaitari  tuotteilla oli 10-14 euroa. Ja aitoa pellaavaa sisältävät kaikki.

Jos kiinnostuit, niin molemmat yritykset löytyvät netistä ja tilauksia pystyy tekemään sitäkin kautta. Linkit alla:

Tämä päivä on ollut sellainen täyden kympin päivä. Aamusta sai nukkua, pieni kävelylenkki ja päivä jatkui käsitöitä tehden mukavassa seurassa teekupposen kera ja kotiin palasin kävellen uutta energiaa saaneena. Nyt on uusia, ihania, laadukkaita lankoja saapunut kotiin uusia käsityösuunnitelmia odottelemaan , sekä jokunen uusi pellavainen apulainen pääsee nyt kokeiluun. Kotiin päästyäni soitin ystävälle pitkän tauon jälkeen ja vaihdoimme kuulumisia. Loppuilta onkin sitten kulunut television ääressä käsityön edistyessä. Ja nyt on se aiemmin mainitsemani herkullinen neulepaita tuloillaan. Joten uudet langat saavat vielä hetken aikaa odotella ja suunnitelmat muhia päässäni. Toivottavasti teillä muillakin on viikonloppu sujunut mukavissa merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.