torstai 28. toukokuuta 2015

Ensimmäinen kukka kirsikassa!

Prunus serrulata "Kiku-Shidare-Zakura".
Sain edellissyntymäpäivälahjakseni koristekirsikan, jota olin ihaillut puutarhamyymälässä. Vähän jännitti, miten tulee menestymään, ja sain kommentteja puutarhaihmisiltä, että ei tule menestymään näin kylmällä kasvuvyöhykkeellä, mm. ensimmäinen kunnon pakkastalvi tulee tappamaan puun. Kaksi talvea on ollut aika leutoa ja sää vaihtelevaa, mutta toisaalta rajuja lämpötilanvaihteluita kasveille.

Totesin viime keväänä, että kirsikka oli hengissä, mutta kukkimisen jätti pettymyksekseni väliin, ja ehdin jo miettimään, eikö viihdy kasvupaikallaan. Todennäköisesti kukinta jäi kuitenkin väliin juurtumisen vuoksi.

Tänä keväänä olen jännitykselllä seurannut, miten käy, saaadaanko kukintaa. Viime viikolla huomasimme puussa nuppuja ja maanantaina ensimmäinen kukka alkoi aueta. Edelleenkin kukkia on vasta yksi auki ja pari muuta aukeamassa. Nuppuja on vielä lisää. Joten saatan saada kirsikankukinnan tänä vuonna syntymäpäivälahjaksi. Kaunis on tämä vaaleanpunaisena kukkiva hattarapilvi.

Hyvää oloani ihanan aurinkoisten päivien lisäksi on myös lisännyt tiistaina käyty akupunktiohoito, jolla helpotettiin niska- ja yläselkäjumia, lonkkatulehdusta sekä reiden sivun kalvon kiristystä ja aukaistiin pitkästä aikaa poskionteloiden tiehyitä. Huomenna uudelleen.

Eilinen meni työhuonettani uudelleen järjestäessä ja täytyy sanoa, ettei uskoisi, että tässä vasta kahdeksisen vuotta ollaan asuttu! Oli sen verran (taas) turhaa tavaraa taas kertynyt "nurkkiin". Kaappitilan ollessa lähes täysi, kävin myös pikaisesti shoppaillemassa uusia sängynaluslaatikoita makuuhuoneemme sängyn alle, jonne sain sopimaan työhuoneellani säilytyksessä olleita varatyynyjä ja -peittoja.  Matkaan kaupoilta tarttui myös muuta tarpeellista säilytyskalustetta. Työhuoneeltani meille muu tarpeeton tavara ja vaate saa siirtyä kierrätykseen, ja myöhemmin mahdollisesti tarpeellinen, kuten laverisängyn alta löytyneet väliaikaissäilytykseen unohtuneet käytävämatot, siirtyvät autotallille.

Mieheni tuli aamulla töistä ja on nyt aamu-unilla, mutta tänään pääsemme ehkä jo hieman huonekaluja vaihtamaan paikalleen, jos ehdimme ennen hänen lähtöään iltaopiskeluun. Sänky saa siirtyä autotallille ja tilalle saapuu näin alkuun viime viikonloppuna pihakirppikseltä ostamani tukeva, puinen laatikosto ja lisäistumatilaksi keittiön vanha pöytä, ihan viikonloppuna vietetäviä synttäreitäni ajatellen. Toivisin viikonlopuksi aurinkoista säätä, jotta pääsisimme synttäreitäni juhlimaan ulos suurelle kotiterassillemme, mutta säästä kun ei tiedä, parempi varautua myös sadesäähän ja sisäsynttäreihin. Lauantaina on myös tiedossa ystäväperheessä YO-juhlat, jonne menemme herkuttelemaan ja iltaa istumaan hyvässä seurassa, joten olisihan tuo mukava, jos sade pysyisi tuolloinkin poissa.

Tänään jatkan kuitenkin vielä edelleen sekasorron vallassa olevan työhuoneeni järjestyksen uudistamista. Kunhan laatikoston saan paikalleen ja sinne siirrettyä pikkutavaraa liukuovisäilytyksen takaa, tilalle mahtuvat nyt säilytystilaa kaipaavat käsityötarvikkeet ja muu tällä hetkellä paikkaansa odottava tarpeellinen tavara. Kuvia laitan esille, kunhan saan työhuoneeni kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.