tiistai 15. heinäkuuta 2014

Liljakukkoja!

Viikonloppuna siistin parkipaikan reunan perennamuuria poistaen ränsistyneet särkyneensydämen lehdet. Ja siellähän se ihana yllätys odotti, kun liljan varret sain paremmin näkyviin. Kun nyt vähäpakkasisen talven jälkeen on kirvoja ja muita ötököitä puutarhassa riittänyt, niin ei liljakukkokaan halunnut tuottaa meille pettymystä. Jostain syystä viihtyvät appivanhemmilta perityissä liljoissa, muut liljat ovat saaneet olla vielä rauhassa. Nyt on kattila kourassa kuljettu liljojen luona ja tiputeltu kiehuvaan veteen kakkakasoja lehtien alta. Josko jälkikasvu saataisiin tuhottua, ettei tilanne riistäydy vallan mahdottomaksi.
Kesällä 2008 ja 2009 ahersimme samassa puuhassa murskaten aikuisia punaisia kukkoja sekä keitellen kukonkakkaa, ja sen jälkeen ovat kukot tajunneet pysyä kauempana. Mutta nyt siis taas päättivät tehdä invaasion.

Ihanuus oli kuvassa näkyvän isoimman kakkakasan alta paljastunut melkein valmis liljakukko (YÄK!), joka pääsi myös kakkakylpyyn kiehuvaan veteen.


Kesäkuussa mieheni bongasi yhden aikuisen liljakukon ja sen eliminoinnin jälkeen ei ole yhtään punatakkia näkynyt.Luulimme jo säästyneemme suuremmalta invaasiolta, mutta saa nähdä miten nyt käy...

Kyllä on liian tuholaispitoinen ollut tämä kevät, lähtien vihannespunkin hyökkäyksestä aikaisin keväällä pilaten omavaraisen taimikasvatuksemme. Ja sen jälkeen on riittänyt kirvoja ja muita tuholaisia ulkonakin puutarhassa. Toivon siis todella, että ensi talvena on kunnon kipakat pakkaset ja pitkän aikaa.

Viikonloppuna ahersin yksin lauantaina puutarhassamme, yllättäen taas rikkaruohojen kimpussa. Tällä kertaa kurttu- ja hansaruusu pääsivät esiin jo kukkivan vuohenputken kurimuksesta. Lisäksi poistin jo kukkineet kukkavanat iiriksestä ja lupiineista. Siinä se päiväaika sitten vierähtikin. Sunnuntaina päätimme mieheni kanssa pitää pihatöistä vapaapäivän ja ajelimme ostoksille Ideaparkkiin, miehelle lisää jigejä ja jigipäitä, sekä lisäksi vähän lahjaostoksia.Illasta poikkesimme hetkeksi järven rannalle testaamaan uusia jigejä. Joten tässä  vastapainoksi ällöille ötököille jotain kauniimpaa:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.