perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kiviä ja havuja

Lopultakin etu/sivupihan muutos alkaa olla valmis. Kiitos ahkeran mieheni, jolla innoittimena toimi se, ettei sitten kohta alkavalla lomalla tarvitse uurastaa tämän projektin kimpussa. Olinkin jo innolla odottanut millaiseksi lopputulos muodostuu. Suunnitelma on aina suunnitelma, mutta puutarhaa tai pihaa muuttaessa lopputulos on aina yllätys. Tällä kertaa olen tyytyväinen lopputulokseen. Tosin vielä tämä projekti on vahän keskeneräinen.

Lisäksi sain puutarhaan lisää niitä kaipaamiani havuja ja ikivihreitä. Pesäkuusi on vielä vanhalla paikallaan, mutta tulee siirtymään näiden kartiovalkokuusien seuraan myöhemmin, tosin nurmen puolelle. Kuuset on asetettu jakamaan aluetta, minkä sitten kasvaessaan tekevätkin. Toiveena on, että kasvaisivat yhteen muodostaen pienen "vuoriston".

Tämä alue yhdistyy nyt hyvin etupihaan, jolla kasvaa rivi timanttituijia. Lisäksi alkuun rakensimme perenna-altaan kivireunalla, jossa kasvaa nyt kuunliljaa. Kulkuväylänä toimivat samat vanhat betonilaatat, joita tähänkin lisäämme astinkiviksi.

Ja ei, tuo ei ole palju, kuten naapuri ja pari ystävämme on jo erehtynett. Se on sadevesisaavi, joka sijaitsee talomme nurkalla etupihalla. Koska on ollut hellettä viikon ajan, niin vesi on kulunut puutarhan kasteluun, suurin osa varmaankin kasvimaalle. Eilen saavi alkoi olla tyhjillään, joten pesin lopulla vedellä saavin sisäreunoilta kuivuneen likakerroksen pois, siitepölyä ym. kertynyt aiemmin keväällä sekä tietenkin vähän kuivaa levää pohjalla. Yäk! Totesin, että parempi varmaan laittaa kansi päälle, ettei kerää lisää pölyä sisälleen. Sadetta ei taida hetkeen olla tiedossa!

Saavin ympärille istutin jaloangervoa ja pallotuijaa. Kun on jotain rumaa, kuten tuo saavi, jota ei saa kokonaan piiloon, niin hämätään ja istutetaan ympärille kauniita kasveja.

Japaninjaloangervo, Astilbe japonica 'Montgomery'
Reunakivien asennus jäi vielä kesken, samoin vanhat betonilaatat pääsevät alueelle vielä astinkiviksi, kunhan ehdimme. Köynnösritilää olisi takoitus jatkaa vielä 60 cm. Ja jossain vaiheessa jo aiemmin mainitsemani köynnökset löytävät paikalleen, toivon.

Nyt nautiskelen muutoksesta. Tuossa kasvoi aikaisemmin nurmikkoa ja saavi seisoi vanhan vaneripalan päällä. Saavi säilyi, nurmikko lähti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.