perjantai 6. tammikuuta 2023

Hyvää alkanutta vuotta 2023!

Tänään vietän kotipäivää miehen uurastaessa työvuorossa. Heti päivän aluksi päättelin aiemmin syksyllä kutomani sukat ja pehmeän alpakka-merinovillapipon. Nyt saan nämä käyttöön.



Aurinko on ihanasti paistellut vuoden alkupäivinä ja luntakin saatiin uudenvuodenaaton pääkallokelien jälkeen. On sisällä sekä ulkona kaunista.



Miehelleni annoin etukäteisnimpparilahjan, jonka ammuimme taivaan tuuliin vuoden vaihtuessa. Lahja valittu puhtaasti ulkonäön ja nimensä vuoksi, mutta oli kyllä hieno pata.


Meidän ruokapöydän päädyn kukka-asetelma joulun jälkeen.

 
Ja sama nyt. Hieman on kukinnot muuttuneet, mutta hengissä ovat ja kukoistavat.


Joulupukin pakettiin tänä vuonna kääriytyi ennätysmäärä pipoja. Kaikkia en muistanut kuvata, mutta tällaisia tuli kudottua. Lahjojen saajat olivat tyytyväisiä. Viimeksi eilen kampaajani kiitteli pipon keveydestä, pehmeydestä ja lämmöstä. Pipot ovat todistetusti olleet käytössä. Lankana Novitan Woodly wool, josta 30% on merinovillaa. Tätä oli mukava kutoa pehmeyden ja keveyden vuoksi. 20. pipo jäi kesken ja on vielä työn alla. Ranne on kiukutellut, joten se saa vieläkin odotella valmistumistaan.







Jouluaattoiltapäivä yksin viettäessäni kaivoin esiin aiemmin ostamani makramee-askartelupakkauksen ja solmin pari tonttukoristetta kuuseen. Ihan mukavaa tuo makrameesolmeilu ja varmaan joskus tulee jotain isompaakin makrameetyötä kokeiltua, kunhan löytyy sopiva.



Vuosi on alkanut työn puolesta aikamoisessa kirjautumis- ja salasanakaaoksessa. Milloin on puuttuneet oikeudet jostakin, olen saanut ne puhelinsoitolla kuntoon, ovat kadonneet uudelleen ja taas puhelin kouraan. Salasanan vaihto taas on heittänyt uudelleen pihalle joistain sovellluksista ja taas on sähköposti laulanut ja puhelimella soiteltu. Onneksi tämä vuoden ensimmäinen viikko oli nelipäiväinen työviikko ja nyt on pidennetty viikonloppu. Alkoi kyllä jo eilen pää hajota näihin työpaikan yhteysongelmiin. Toivottavasti ensi viikko olisi jo tavallista työntekoa.

Tämän pitkän viikonlopun aion rentoutua käsitöiden parissa. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi.

Hyvää loppiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.