sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Flunssailua

On ulkoiltu, tehohoidettu talvisään vaihtelun kuivattamaa ihoa, syöty terveellisesti, tehty kotijumppaa ja lepopäiviäkin vietetty. Mutta virus on virus, on se kuinka pieni vaan, niin räkätaudin se aiheuttaa. Nyt sitten lepään urakalla rajun taudin kourissa. Keuhkoputket on limaa täynnä, samoin nenä. Pääkoppa on limakalvoturvotuksen vuoksi niin alipaineinen, että kuulokin on heikentynyt. Yskä muuttui jo parissa päivässä hinkuvinkuksi eli laryngiittia pukkaa. Olo on kuin lämmöt olisi päällä, vaikka kuumemittari ei näytä kuin jokusen kymmenyksen suurempaa lämpötilaa ja silmät särkevät ja kuumottavat.


Tällä kombolla vasemmalta oikealle onnistuu ihon hoito talvikautena. Aiemmin riitti vaahtopesu, kasvovesi ja päivävoide. Kortisonilääkityksen aloituksen myötä viime talvena atoopikon suunympärysihottuma äityi ja lisättiin seerumi kasvojen hoitoon lisäksi. Tänä talvena on kasvojen koko iho kuivunut vielä nopeammin, joten nyt otin käyttöön myös öljyn kosteutta sitomaan. Näyttää auttavan. Halpa lääke on tuo Prednisolon, mutta kun laskee, mitä kaikkea muuta on aiheuttanut, ei ole halpaa. Mutta mieluummin laitan rahani näihin, kuin antibioottikuureihin, jotka häiriköivät sitten koko kropan toimintaa.

Mantelijugurttia, chiaa mantelimaitoon turvotettuna ja pakkasesta mansikoita ja pensasmustikoita kaivettu herkuteltavaksi.


Testasin hiivattomien hirssisämpylöiden ohjetta teff-pohjaisena ja voi, näistä tuli herkullisia. Näin saan myös vaihtelua leipävalikoumaani joka on kohtuu suppea ollut viime vuosiin saakka. Nyt löytyy jo ohje rieskaan, skonsseihin, pataleipään ja sämpylöihin. 

Mutta nyt lepäilen kotona muiden juhliessa siskontyttöni 12 v synttäreitä, katselen aiemmin nauhoittamiani sarjoja televisiosta, lääkkeitä menee urakalla ja kaikki kotikonstitkin on käytössä. Nyt ei auta kuin odotella, kauanko tauti kestää. Nyt 4. tautipäivä menossa. Taitaa sairausloma kutsua pitkästä aikaa.

Pysykäähän te muut terveenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.