sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Lenssua ja leivontaa

Kotoiluksi on mennyt viime päivät, kiitos taas jonkin räkätaudin. Perjantaina alkoi ja on jatkunut lievänä nenän tukkoisuutena ja keuhkoputkien limaisuutena. Mieheni aivasteli alkuviikosta ja oli vähän väsyneempi, joten hän taas sairasti flunssan tietämättään, minä sitten kyllä tiedän sairastavani, onneksi lievää tuntuu minullakin olevan minun tautiasteikollani. Tänään oirejoukkoon ilmestyi silmiin sidekalvotulehdus, johon onneksi on kotona valmiina lääkkeet, koska konjunktiviitteja on minulla niin usein flunssasena ja lisäksi siitepölyaikana. Joten podetaan tauti pois antibioottitippojen kera.


Tässä viime aikojen puuhia. Vähitellen valmistuu joulukortit. Tänäkin vuonna teen ne itse.


Eilen iski leipomishalu ja tein kokeiluversiona kuivakakun, luontaisesti gluteeniton, maidoton ja kananmunaton. Erikoisen hyvää -sivuston sitruunakakun ohjeen pohjalta leivoin korvaten sitruunamehun seljankukkamehulla ja osan sokerista kookossokerilla. Ja piti jättää ihan kuivakakun näköiseksi, mutta osa kakun pinnasta oli tarttunut vuuan pohjaan, joten ulkonäköä korjailin nyt sitten sokerikuorrutuksella. Tänään miehen kanssa maistellaan. Eiköhän tuosta riitä sitten vielä itsenäisyyspäivällekin.

Mieheni lähti kävelylenkille ja minä taidan istahtaa taas joulukorttiaskartelun pariin ja laittaa jouluradion soimaan. Aamusta siivottiin asunto, ruoka on lämmitystä vailla valmista tälle päivää, joten loppusunnuntai voidaan ottaa rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.