sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Syksyn valopilkkuja


Mongolianvaahtera, jonka syysväriä niin odotin, tuotti tänä vuonna pettymyksen. Luulin myös, että tuurenpihlaja tiputti lehtensä, mutta ei, siellä hän viimeisenä punaoranssina on tämän viikon loistanut keskellä puutarhaamme. Upea!Marja-aronia tiputti jo lehtensä, mutta viikko sitten se oli puutarhamme valopilkku. Nyt tilanne alkaa olla se, että ainoat oranssit piristeet ovat enää yksittäiset lehdet siellä täällä harmaalla kiveyksellä, mutta loistavat sitäkin kirkkaammin.


Itse innoistuin alkuviikosta askartelemaan paperitähtiä, joista osan vein myös työhuonettani piristämään. Kauniita ovat niin kotona kuin töissäkin. Työskentelen nyt sitten tähtien alla. Ja muutenkin työhuoneeni sai jo talviasun piristysvalosarjoineen. Tässä poikkeuksena kerrankin kuva työhuoneeltani aamuisen kirkasvalolampun hohteessa. 


Ja päivällä lähikuvaa tähdistäni. 


Perjantaina järjestettiin paikallinen valotapahtuma, jossa oli sekä lasten että aikuisten suunnittelemia ja valmistamia valoteoksia. Todella upea oli näitä iltahämärissä käydä ihastelemassa. Myös paikalliseen kirkkoon oli luotu tunnelmaa. Kuka uskoisi, että silkkipaperilla saadaan noinkin upea muutos ikkunoihin. Ja urkupillit olivat muuttuneet kuin jonkin suurkaupungin öiseksi siluetiksi. Tykkäsin kovasti. Kuvat puhukoon puolestaan.
Viimeisenä, muttei vähäisimpinä, siskontyttöni (8 v. ) tuotokset tapahtumaan, suloinen pingviini ja pinkki hiiri (jolla oli niiiin pitkä häntä, ettei meinannut kuvaan mahtua). Itse olen aloittanut nyt flunssasta toivuttuani kuntokuurin lenkkeilemällä ja kotijumppaamalla, ja se on tuonut paljon hyvää vointia itselleni tähän syksyyn, niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Mikä sen ihanampaa kuin lähteä iltakävelylle syksyn pimeyteen raikkaaseen ja happirikkaaseen ulkoilmaan.

Meinasi unohtui tärkein oman pihapiirin valaistus. Terassille jääpuikkovalot mieheni asensi paikalleen. Hyvä valoteho on ja kyllä tuosta on paljon piristystä meille itselle ja ohikulkijoille.


Toivottavasti te muutkin olette löytäneet valoa ja ilonaiheita syksyynne! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.