torstai 10. lokakuuta 2019

Ruska ja muita elämän pieniä onnenhippusia


Vein vanhat, tummanvihreät Teema-kahvikuppini tasseineen myyntiin Iittalan myymälään. Iittala maksaa pienen korvauksen ja myyvät sitten astiat vintage-pöydässä eteenpäin. Saamallani korvauksella ostin lopultakin itselleni pitkään ihailemani siili-lautasen.

Lisäksi yllätin itseni ostamalla poolopuseron sinapinkeltasilla raidoilla. Ehkäpä totun vähitellen tuohonkin sävyyn, vaikka omakseni en sitä vieläkään ole kokenut.



Puutarhamme ei ole näin nuorena ja hyväravinteisena tarjonnut kunnon väriloistoa, mutta onneksi muu luonto on loistanut ihanissa, kirkkaissa syyssävyissä. Onneksi omassa puutarhassa silti on ollut kauniita yksityiskohtia edelleen, vaikka osan kasveista pakkanen on jo nuukauttanutkin. 



Olemme myös aloittaneet lintujen talviruokinnan. Ostin miehelleni jo aiemmin uuden lintulaudan ja viime viikonloppuna hän laittoi siemenet tarjolle. Lintulauta houkuttelee yllätykseksemme myös vähän isompia lintuja. Olisimme ihan mielellään tarkkailleet vain niitä pikkulintuja, mutta isommatkin näköjään haluavat apajille. Mieheni on jo vähän vihjaillut, että fasaanipaistikin voisi olla hyvää. Luulenpa vain, että ovat nopeampijalkaisempia kuin me.


Syysväsymys yrittää painaa päälle, mutta tänään työpäivän jälkeen poikkesin ostamaan jokusen kanervan, lisäsin kesäkukkien jäljiltä tyhjennettyihin ruukkuihin multaa ja betonirenkaaseen istutin jo kanervat. Täyttelin samalla puutarhasta kesäkukkien jäljeltä jääneitä koloja mullalla ja lisäsin kuorikatetta multaisiin kohtiin suojaksi. Vein vanhat lyhtymme suihkuun, puhdistin ne ja pääsivät entistä ehompana etupihaa somistamaan ja valaisemaani ltapimeyttä.


Nyt on tunnelmaa!

Viime viikonloppuna pesimme ja järjestimme talvikuntoon lasitetun terassimme. Joten puutarhan ja pihan syystyöt olisi nyt tehty. Tosin miehelläni selkä jumittui pahasti pariksi viikoksi ja hän joutui lepäilemään selkäänsä kuntoon, joten liuskekiveys on vielä pari neliötä kesken, mutta kun hän sen saa valmiiksi, pääsemme molemmat "talvilevolle". Mieheni pääsee urheilemaan vapaa-ajalla ja minä pääsen käsitöiden pariin rentoutumaan. Idea on jo joululahjoihin, vielä kun saisi suunniteltua loppuun ja aloitettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.