sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kädentaitoja kotimaassa


Kotimaahan palattu, Kädentaitomessuilla Tampereella käyty isosiskojeni kanssa ja töissäkin ehtinyt jo viikko vierähtämään. Eilinen kului ystävän hautajaisissa ja muistojuhlassa. Syöpä, tuo viime vuosina liiankin tutuksi tullut vihollinen, riisti taas yhden hyvän ihmisen keskuudestamme täysin yllättäen Kanarian lomamme aikana. Onneksi hautajaisiin pääsimme. Myöhemmin iltapäivästä hyppäsin siskoni kyytiin ja hurautimme täysin toisenlaisiin juhliin eli pikkuveljemme synttärikakulle. Sinne otin mukaan Aleksanterin leivoksia (koska kakkua en ehtinyt valmiiksi tekemään). Mieheni on ollut viikon kovassa virustaudissa kuumeilevana, joten kotihommat työpäivän jälkeen ovat minua työllistäneet siis tavallista enemmän. Leivokset onnistuivat hyvin päällistä lukuun ottamatta (ihan oman säätämiseni takia!), joten kuvia niistä en laita, mutta maku tosiaan oli onnistunut, ihan kuin lapsuuden Aleksanterin leivoksissa. Mutta tässä kuvia uudesta kokeilustani, Erikoisen hyvää - blogin uusin täytekakkupohja testissä.


Ja hyvin suostui ottamaan pohja kosteutta, eli on sienikakkumaisempi kuin aiemmin leipomani pohjat eli saa kostutettua pohjan hyvin. Reunat on hieman kovat ja niitä yritin rakkaudella kostuttaa, saa nähdä auttoiko. Vielä emme ole kakkua mieheni kanssa maistaneet. Päällisen kanssa tein myös kokeilun ja lisäsin vegaaniseen kinuskiin 1,5 tl lakritsinjuurijauhetta ja koristelin kakun gluteenittomalla lakritsilla ja turkinpippurirouheella.


Kädentaitomessuilta tarttui mukaan kaksi kassllista tavaraa. Olen nyt monena vuonna peräkkäin käynyt messuilla ja harvemmin löytänyt mitään isompaa. Tämä vuosi oli selvästi poikkeus, hyvä sellainen. Kahvittelulle ostimme sisarteni kanssa Gluteeniton leipomo Ilonasta kastettavaa ja miehelleni, joka ei ole gluteeniton, ostin tuliaisiksi metrilakuja karkkikojulta. Itselleni tarttui mukaan tietenkin ihania laatulankoja, kankaita ja askartelujuttujakin vähän. Ja jokunen joululahjakin tuli jo ostettua pukinkonttiin. 


Lisäksi ostin netistä bongaamani nahkapaperikuuset, koska kerrankin oli jotain, mikä miellytti silmää, vaikka olikin tuollaista itsekoottavaa tusinatavaraa, mutta nämä ovat kauniit.


Lisäksi olen vuosia haaveillut pläkkipeltilyhdystä ja lopultakin nyt ostin sellaisen sinkittynä, joten ei ruostu ulkonakaan. Tällä hetkellä olen poltellut siinä tuikkukynttilää olohuoneen pöydällä, mutta tarkoitus on, että päätyisi lopulta terassia iltaisin sulostuttamaan. Vielä en ole päättänyt lisäänkö sisälle ledvalot vai polttelemmeko kynttilää aina silloin tällöin, kun ehdimme kotona iltaisin oleskelemaan. 


Tänään terassi sai uuden ostamani ledvalaistuksen paikalleen. Tykkään!


Ihana oli olla Fuerteventuralla ja nähdä paikallisia ystäviä pitkästä aikaa. Joskus taas uudelleen, kun rahatilanne suo. Oli kuitenkin ihana palata kotiin ja muuttolaatikoiden purkaminenkin on tuntunut lomailun jälkeen mukavalta. 

Tänään ajattelin nyt odottavan ruuanlaiton jälkeen jatkaa tavaroiden paikalleen purkamista, koska sormet syyhyäisivät joulukorttien suunnittelun pariin ja suurin osa askartelukamasta on vielä purkamatta. Ostin uuden kuusi-leimasimen messuilta ja ajatuksena oli hyödyntää sitä joulukorteissa, mutta katsotaan muuttuuko suunnitelmat. Katsotaan myös mitä ehdin ja jaksan tänään. Onneksi jouluun on vielä aikaa. Vähitellen on tullut jo jouluisia fiiliksiä arkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.