torstai 1. marraskuuta 2018

Hola!



Terkkuja Fuerteventuran tuulista, auringonpaisteesta ja lämmöstä. Ihana olla täällä irtiottona lomalla kaiken muuttohässäkän jälkeen. Istun hotellihuoneemme kattoterassilla auringossa tätä naputellessani. Ja kuten näkyy, täälläkin vietetään halloweenia. Ja tänään 1.11. on täällä myös pyhäinpäivä. Kaupat ovat kiinni ja tänään otetaan levon kannalta.


Tämä on ihana paikka eikä olo käy kuumuudessa astmanikaan kanssa tukalaksi, koska täällä tuulee aina. Huomenna pääsen reissujen myötä meille tutuksi tulleen osteopaatin käsittelyyn. Hetken paukkuu luut paikalleen ja sen jälkeen on oudon hervoton olo. Ihan paras on tämä hoitomuoto.


Tänään nautin pitkästä aikaa herkkuja. Tuntuu, että täältä löydän paremmin itselleni sopivia herkkuja, kuin kotimaasta. Turron blando on mantelipohjainen, espanjalainen, pehmeä, kielen mukanaan vievä mikä_lie_kakku, mutta hyvää on. Samoin täältä löytyy luomuna riisikakkuja tummasuklaapäällisellä. Myös itselleni sopivia täysjyväkeksejä löytyi - lastenversiona! Mutta kyllä nuo aikuisellekin maistuu.


Isäni kaipaili mehukeittoa aamupuuron lisänä ja täältä ei sellaisia saa, mutta ostin pakkasesta marjoja ja jauhohyllystä Maizenaa, koska perunajauho on myös täällä tuntematon käsite, ja eilen illalla keittelin marjakiisseliä ison kattilallisen. Hyvää tuli.


Ulkoruokinnassa olen syönyt kuumilla laavakivillä paistettua kengurua, kanaa ja eilen tilasin härkää. Täällä on helppo allergisenkin saada ruokaa ja lautaselle ei tungeta mitään ylimääräistä, vain se, mitä asiakas pyytää. Kuten kurkkua ja porkkanaa, ja eilen paprikaa, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Myöskään erityisruokavaliosta ei tehdä suurta numeroa, vaan palvellaan kuten muitakin asiakkaita. Pihvit myös ovat naturelleja, paras mauste on merisuola. Inhoan suomalaisten ravintoloiden tapaa tunkea pihvi päältä täyteen mausteita. Itse pihvin maku peittyy kokonaan. Täällä liha maistuu lihalle, ja hyvä niin.


Kotona Suomessa juon mustaa teetä, mutta täällä maistuu cafe solo tai cafe americano eli kahvi mustana. Täällä kahvi valmistetaan eri tavalla ja mahani kestää sen hyvin. Lisäksi täältä saa irtojäätelonä sorbetteja, joten löytyy myös minulle jäätelölle korviketta, joten kahvin kanssa löytyy jotain syötävääkin. 


Tänään kävimme varaamassa retken ensi lauantaille Lanzaroten puolelle markkinoille ja maisemia katselemaan. Toivotaan, että tuuli ei ole mahdoton, koska silloin on lautalle saarien välinen meren ylitys aikamoista rytyytystä. Olemme mieheni kanssa kerran lautalla välin edestakaisin kulkeneet ja silloin osui tietenkin myrskytuulet. Tällä kertaa toivottavasti meno on tasaisempaa.



Kävimme ostoksilla paikallisessa urheiluliikkeessä ja löysin hauskan seeprakuvioisen plyyssitakin sekä Skechersin lenkkarit memory foam - pohjallisilla. Tänne asti piti matkata, että löysi mieleisensä ja sopivat.

Me jatkamme lomailua täällä. Lämpimät terveiset täältä sinne viluiseen Suomeen!

Ps. Osoitteenmuutoskortit postitin ennen reissua, joten jos ei ole vielä saavuttaneet niitä kaipailevia, niin pian pitäisi postin ne kiikuttaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.