maanantai 15. kesäkuuta 2020

Puutarhassa kukoistus alkaaNämä idänunikot olivat nupulla piiiitkään ja olen odottanut, koska suvaitsevat aueta. No nyt! Nyt saamme nauttia väriloistosta.


Kävimme viikonloppuna myös ekaa kertaa tänä kesänä yhdessä mieheni kanssa veneilemässä. Maisemat ovat aina yhtä upeita järveltä katsellen.


Ja sama hyvä, vanha suunnitelma toimii, minä pötköttelen ja nautin olostani, otan kuvia ja mieheni virvelöi. Molemmat on tyytyväisiä. Ja järvellä on mukavan viileää hellepäivinäkin, joita nyt on riittänyt. Eilen olimme siivoamassa isän luona yhdessä sisarusteni kanssa ja järjestelimme asuntoa helpommin siivottavaksi isän toiveiden mukaisesti ja hävitimme kanakopilta turhaa rojua. Kotiin päästyämme teimme mieheni kanssa ruuan, söimme, lepäsimme hetken ja kävimme reilun tunnin pyörälenkillä. Iltapalaksi herkuttelimme, tuoretta ananasta ja riisimaitojäätelöä.
Oli hyvää!


Tämä sinilemmiö viime vuonna kituutteli, mutta nyt näyttää viihtyvän paremmin. Puhtaan kirkkaansinisenä kukkivia perennoja on vähän ja kun näitä taimia löysin, otin pari kasvamaan havumaallemme maanpeittokasveiksi. Hyvin näyttävät viihtyvän.


Ja tämä, tämä on vain tunnelmakuva puutarhastamme ilta-auringon paisteesta. Moni valitsee kasvit vain kukinnon perusteella. Hyvä olisi kuitenkin muistaa, että puutarhasta tulee mielenkiintoisempi, kun muistaa istuttaa kasvit niin, että lehdistöt ovat erilaisia, eli lehdet ovat erimuotoisia ja erivärisiä toistensa rinnalla. Huonompikukintaisina kesinä nämäkin luovat tunnelmaa. Tosin tänä kesänä kukintoja tuntuu riittävän.Suihkulähteemme on nyt taas allas puhdistettuna otettu käyttöön, vesi vaihdettu puhtaaseen, pumppu ja valaistus asennettu paikalleen ja nyt pääsivät aiemmin keväällä ostamani sammakkopatsaat myös viilentelemään saniaisten alle.


Tämä luo tunnelmaa niin puutarhaan kuin iltoihimme, kun valaistuna erottuu kauniina olohuoneen ikkunastamme.

Illat ovat nyt parhaimmillaan helteisen jakson aikana. Lämpöä ja valoa riittää yömyöhään ja sisäinen kello on aivan sekaisin eikä mitenkään mene tajuntaan, että olisi nukkumaanmenoaika lintujen livertäessä tuulen tyynnyttyä ja auringon hiljalleen laskiessa mailleen. Uni on kyllä tullut aina hyvin sänkyyn päästyä, kiitos kuumuuden, pyörälenkkien ja muun aktiviteetin. Pihatöistä pidämme hetken taukoa ja jatkamme niitä sitten kesälomalla parin viikon päästä.

Nyt vaan nautimme!
Nauttikaa te muutkin!
Kesä on nyt parhaimmillaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.