keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kesää 2017
Kesä on pitkällä, enkä ole ehtinyt postaamaan tänne. Itse asiassa myös ranteeni kettuillut puuduttelemalla kämmenet ja sormet. Soitin siitä sairaalaan fysioterapeutille ja ennenkuin on kulunut 6 kk leikkauksesta, ei mitään tehdä, vaan seurataan tilannetta, koska voi yksnínkertaisesti johtua turvotuksesta. Olen nyt päivittäin antanut lymfahoidon tyyppistä silittelyä kädellä ja tuntuu, että on helpottanut turvotusta ja puuduttelua. En tosiaankaan haluaisi uudelleen puukon alle. Kuvassa kuitenkin ei ole ranteeni vaan mieheni ja minun ahkeruuden tulos. Tämän vuoden sato kasvimaalta tulossa. Tunnelissa on bataatit piilossa kasvamassa.


Ja tässä tämän kesän projektini, josta aiemmin vihjasin. Viime kesänä talomme päätykolmoita maalatessamme tyhjensimme ulkovintiltä välikatosta kaiken ylimääräisen tavaran pois. Itselleni säästin kaksi vanhaa puulaatikkoa ja toinen isosiskoistani vei tänä kesänä mennessään loput, myös kasvien käyttöön. Isossa jaffalaatikossa kasvaa nyt kasvihuoneellamme paprika ja bataatti ja tämä ihanuus pääsi yrttilaatikoksi takaterasillemme. Vähän santapaperia ja liitutaulumaalin loppu varastosta, joten kallis tämä uudistaminen ei ollut. Mutta olen tyytyväinen olen, muutos oli ulkonäöllisesti valtava ja saan ihailla tuota ainakin tämän kesän. Lisäksi, koska tämä on katoksessa, on siitä helppo käydä hakemassa yrttejä ruuanlaittoon sadesäällä. On timjamia, rosmariinia, persiljaa, tilliä, basilikaa, rakuunaa ja intianminttua.


Olemme myös kerran ehtineet mieheni kanssa iltakalaan. Kalaa ei tullut, mutta pari kaunista tunnelmakuvaa sain napsastua. On tämä Suomen kesä vaan niin kaunis.


Melkein unohtui. Mieheni on lopultakin valmis sairaanhoitaja. Virallinen valmistujaispäivä 30.6.2017. Ei enää iltaopintoja ja ehdimme viettämään yhdessä enemmän aikaa ja visiteeraamaan ystäviämme taas enemmän. Siitä olen onnellinen. Ensi viikolla meillä molemmilla alkaa myös loma. Minulla tosin vaan kaksi viikkoa, mikä on aivan liian vähän palautumiseen, mutta tässä sijaistilanteessa tuo 2 viikkoakin on jo paljon. Seuraavasta lomasta ei sitten ole hajuakaan, koska on mahdollista pitää, joten täytyy ottaa tästä kaikki irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.