keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Askartelua ja herkuttelua

Nuorempi siskontyttöni sai palomiestytön (lalaloopsy-nukke) ja se oli kuulemma liian huonosti varusteltu, kun ei palomiehen työvälineitäkään ollut mukana.

Pitkästä aikaa sain inspiksen ja lasten happinaamarista ja -letkusta sekä tyhjästä hiusväripullosta sulkapallomailan gripillä päällystettynä askartelimme mieheni kanssa palomiestytölle paineilmalaitteiston. Kyllä pikkuneiti oli tyytyväinen. Tosin grippi meinattiin jo irrottaa, kun niin kovasti kiinnosti mitä pullon sisällä on, vaikka kuinka yritti selittää, että ilmaa siellä on, ei muuta.

Onneksi ehdimme ensin viemään varusteita, koska kuulemma 30 metrin tikkaatkin olisi vaatimuslistalla, sellaiset kokoonpainettavat. Toinen siskoni saa sitten ne askarrella, ehkä...

Eilen täytti nuken omistaja jo 4 vuotta ja ei voi taaskaan todeta muuta kuin, että mihin tämä aikaa katoaa. Itselle tulee tänä vuonna sama luku täyteen, tosin perään lisää yksi nolla.

Herkuttelimme mieheni kanssa taannoisena viikonloppuna ja söimme pitkästä aikaa tacoja ja tortilloja. Itse olen kokenut helpommaksi käyttää näitä pyöreitä "suupaloja" kuin taitettua taco-kuorta. Mieheni osti itselleen täysjyvätortilloja. Kävi tuuri, kun kaupassa sattui olemaan luomujauhelihaa ja lisäksi pestoon tarvitsin persiljaa ja sitäkin oli luomuna. Pesto oli sellainen ensimmäisen kerran kokeilu, kun nyt kananmunattomana en majoneesia käytä. Laitoimme pestoon kuorittuja seesaminsiemeniä, kylmäpuristettua rypsiöljyä (luomua), purkillisen persiljanlehtiä sekä hieman suolaa ja valkopippuria. Hyvää tuli. Lisäksi mieheni tekee todella hyvää kesäkurpitsa-valkosipuli seosta, joka meillä kuuluu aina näihin ruokailuihin ehdottomana suosikkina. Kesäkurpitsa käytetään vain pikaisesti paistinpannulla pehmentymässä valkosipulin kera ja hyvää on. Lisäksi tietysti jauheliha, vihreä salaatti ja ananas kuuluvat suosikkeihini. Nam!

Viikonloput ovat nyt olleet arvossaan työrupeaman keskellä. Lisäksi työparini on poissa nyt melkein koko viikon ja uuden kirjoitusysteemin myötä on vielä vähän oppimista ja se hieman hidastaa hommaa, kun ei ihan vielä rutiinilla työt nyt suju. Lisäksi tietenkin sattui muutenkin olemaan tavallista työllistävämpi työviikko ja kiirein päivä sattui juuri tälle päivälle. Mutta hengissä ollaan juuri ja juuri, kun ylityöt olen nyt skipannut, kun en kertakaikkiaan jaksa enää yksin raadetun päivän jälkeen. Mutta turha napista, itse olen tähän työhön halunnut ja kyllä niitä helpompia aikoja pitäisi jatkossa olla tiedossa, ainakin toivon, että sujuu niin kuin on suunniteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.