lauantai 3. kesäkuuta 2023

Kesä alkoi

 

Iirikset kukkivat. He ovat yksi lempikukistani ja olen istutellutkin näitä ympäri puutarhaa. Siskoltani sain lisää sipuleita lapsettomien lauantaina ja nyt iiriksiä on etupihallakin, tosin siellä eivät vielä kuki, koska lykkäsin multaan vasta toukokuun alkupuolella. Nämä iirikset olen juurakkoina saanut toiselta siskoltani silloin aikanaan, kun puutarhaa tähän perustimme.


Tämän ihanuuden sain ystävältä synttärilahjaksi. Itsekin olen makrameen opettelua harkinnut, mutta vielä en ole isommassa mittakaavassa saanut aloitettua. Onneksi ystävä osaa. ❤️


Ensimmäinen unikkokin kukki jo tällä viikolla. Unikkomaa alkaa olla aika omavarainen ja keväällä ennen uutta kylvöä nousee jo viimevuotisista siemenistä unikon alkuja. Sitä punaista kukintaa saamme vielä odottaa hetken aikaa.


Tämän Paapiin kaavakirjan toivoin itselleni ja sain tilata mieheni piikkiin. Nyt on peruskaavat joustaviin vaatteisiin aina helposti löydettävissä ja kokoskaala on laaja.


Tältä näyttää puutarhamme tällä hetkellä terassinäkymänä. Kohta on 5 vuotta siitä kun muutimme tähän ja ekana syksynä teimme tämän muotopuutarhan äidin muistopuun ympärille. Muu puutarha muotoutui sitten seuraavana kesänä ja sielläkin alkavat jo puut jykevöityä ja pensaat tuuheutua. Kääpiömanteli ei tänä keväänä ole herännyt eloon, joten sen tilalle ostamme jonkun muun ja toivomme siinä viihtyvän. 

Liuskekivien välissä alkaa ihanasti sammal kasvaa eikä piha näytä enää niin rakennetulta vaan on lähentynyt luontoa kuten toivoinkin.


Tilasin aiemmin puuöljyä ja uudet köydet ecotuoleihimme. Lomallani viime viikolla purimme tuolit osiin, käsittelimme pinnat öljyllä ja kokosimme uudelleen uusien köysien kera. Nyt ovat taas kuin uudet ja kestävät ulko-olosuhteissa taas toivottavasti seuraavat 3 vuotta. 


Viime viikonloppuna lomani lopuksi juhlimme suvun kera synttäreitäni ja isän boccian Pohjoismaiden mestaruuskisojen hopeista joukkuemitalia ja samalla oli myös isän myöhäinen synttärikakku. Sää ei suosinut helteisen viikon jälkeen ja satoi vettä iltapäivästä lähtien, mutta onneksi pienellä porukalla mahduimme sisätiloissakin olemaan. Onneksi ei kakuteltu varsinaisena synttäripäivänäni, silloin nimittäin tuli kunnon sademyrsky pyörretuulineen ja sää muuttui sitten raekuuroiksi ja lumisateeksi!

Mummun valkokukkainen muistosyreeni kukkii. 🤍

Töihin oli mukava palata tällä viikolla, vaikka myönnän, että aikalailla mehustettu olo oli eilen työviikon jälkeen. Tein kaksi varhaista yhdeksäntuntista päivää pakosta, ja vaikka vastapainoksi tein sitten perään kaksi lyhyempää työpäivää mennen myöhempään töihin, niin kyllä huomasi aikaisten aamujen vaikutuksen jaksamiseen. Onneksi näitä on vain 2 aamua kuukaudessa.

Äidin muisto-omenapuu Marjatta. ❤️

Tänään vietän päivää yksin kotona mieheni ollessa työvuorossa. Synttäreilläni siskoni miesystävä viritteli vinyylisoittimeni kuntoon ja aion kuunnella vinyylejä pitkästä aikaa, ommella pari keskeneräistä trikoopuseroa valmiiksi ja pestä ainakin osan ikkunoista. Mieheni pesi torstaina aamusta ikkunat ulkoa ennen lumimyräkkää ja raekuuroa, joten loput ikkunanpesusta on minun urakkaani. Huomenna odottaa kosmetologikäynti kasvohoitoineen. Siinä saan sitten lepäillä.

Leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.