tiistai 19. syyskuuta 2023

Sairastupa

 

Kotisohva on tullut liiankin tutuksi koronan kourissa kolmannen kerran maatessa. Mies on ollut ihana ja huomaavainen, vaikka itse olen ollut aika väsynyt enkä aina niin huomaavainen. Tuonut kukkia minulle ja hakenut tilaamani tavarat matkahuollosta.

Peurataulut pääsivät lopultakin takaisin seinälle. Eri seinälle kuin viimeksi. Viimeksi tulivat alas seinältä rikkoen tavaraa alapuoleltaan. Nyt ovat mielestäni muutenkin paremmalla paikalla. Aiempaan taulujen paikkaan pääsi ystävältä saamani makramee.

Seinän maalasin kesäloman aikana. Mieheni osti minulle gladioluksia piristykseksi. Omassa puutarhassa on ollut huono gladiolusvuosi. Taisi kesän kuiva kausi verottaa kukintaa tänä vuonna.

Näitä sienilyhtyjä katselin jo viime syksynä. Nyt raaskin tilata, koska olivat tarjouksessa. Vielä täytyy muistaa ostaa led-tuikut sisään, niin voi turvallisesti lyhtyinä sisällä käyttää.

Seuraavat kukkasipulit odottavat jo maahan pääsyä. Syksy on kuitenkin ollut niin lämmin, ettei vielä maahan näitä ole kannattanut kaivaa, vaikka syyskuu onkin, koska lähtisivät kasvamaan ennen aikojaan. Parvitulppaaneja ja narsisseja. Pari pussia on myös ostettuna upeita, mieheni ostamia tulppaaneja. Ne ilahduttavat sitten ensi keväänä.

Kävin eilen työterveyslääkärillä tarkastuksella taudin jatkuttua nyt jo lähes 2 viikkoa. Keuhkot on puhtaat ja pakkolepo ja rasituskielto jatkuu. Tulipahan ekaa kertaa koettua makuaistin muutos tämän koronan aikana. Voin vaan todeta, että ei olisi tarvetta toista kertaa tätä kokea. Nyt makuaisti on normaalistunut ja mieheni osti minulle Ilonasta leivoksia. Eivät ehkä paranna, mutta on jotain iloa yksin kotona kökkiessä. Tässä koronan rinnalla olen potenut myös pissataudin ja migreeniä. Kunhan paranen, elämä on taas ihanan normaalia, kun terveeseen arkeen pääsen palaamaan. Tämä viikko vierähtää kuitenkin vielä sairaslomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.