lauantai 8. kesäkuuta 2019

Kesä ja istutuskiireet


Tämä kuvaa hyvin viimeisten viikkojen toimintaamme. On ollut helteinen ja vähäsateinen kevät. Puutarhan perustamista, taimien ostoa ja istutusta, kasteluhommia, sepeliä ja katetta on kottikärryillä kiikutettu kasalta puutarhaan. Välissä ehdimme kyllä juhlia synttärinikin ja kuvassa siis saamani lahjakortti puutarhamyymälään. 



Synttäritarjottavat olivat tänä vuonna simppelit ja kesäiset, vadelmatäytekakkua ja raparperipiirakkaa ja - muffinsseja. Kiirettä on ollut puutarhaa perustaessa, mutta onneksi sain pitää yhden lomapäivän, niin ehdin synttärikakut leipomaan ja asunnon siivoamaan.

Kuvat kertokoot puutarhasta, siitä en turinoi enempää. Ainoa, mitä voin todeta, että siitä tulee kaunis ja viihtyisä. 10 vuoden päästä näkee vasta sen lopputuloksen, millaiseksi mielessään on puutarhan suunnitellut. Mutta on jo nyt upea, vaikka liuskekivilaatotukset vielä puuttuvat. 














Tämä loppuviikko onkin mennyt paikallisen lentisturnauksen merkeissä. Menossa on 40 v juhlavuosi. Torstaina aloitettiin talkoilla ja sunnuntai-iltaan asti kuluu turnauksen äärellä. Aiemmin olin yli 10 vuotta toimitsijana. Myöhemmin jättäydyin ranteen tulehdusten vuoksi perustalkoolaiseksi. Lapsesta asti kyseinen turnaus on kuulunut elämäämme, koska isämme on yksi turnauksen perustajajäsenistä ja siellä siis olen pyörinyt mukana.

Mieheni on tänään työvuorossa ja itse olin lähisuvun kanssa turnausta kentällä katselemassa. Ihanaa on kaikessa puutarhassa uurastamisen jälkeen ottaa taukoa arjesta ja viettää aikaa ystävien ja tuttujen parissa paahteisella kentällä lentopallopelejä samalla seuraillen. Lentopallon ja myös kyseisen turnauksenkin kautta olen moniin ystäviin elämäni aikana tutustunut. Ja oli mukava heitä pitkästä aikaa nähdä tänäänkin.

Suomen kesän on alkanut. Nautitaan valoisuudesta ja lämmöstä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.