perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kesäterassi kukassa


Tämän vuoden ensimmäinen oma kasviostos terassillemme oli tämä amppelimansikka. En tiedä lajiketta, mutta hieman hapan on maultaan. Yksi  mansikka on jo kypsynyt ja nyt juuri näyttää kypsyvän lisää. Oli vaan niin kaunis suurine, vaaleanpunaisine kukkasineen, että päätin, että jokavuotinen köynnöstävä keijunkukka tai mustasilmäsusanna saa nyt tehdä tilaa tälle ihanuudelle. Säkällä löysin myös ale-korista tämän lasikuituisen, padan mallisen amppelin, joka sopi kuin nakutettuna terassin viimekesäisen muutoksen jälkeiseen tyyliin. Vieressä on mustarunkoinen ja mustalla punonnalla toteutettu riipputuoli, jonka mieheni sai viime kesänä lahjaksi. On myös kaikkea muuta tuon jälkeen ilmestynyt terassille kasvamaan. Päätin, että koska aiemman tumman seinävärin jälkeen on nyt vaalea seinä, voin ostaa nyt tummempia kukkia terassia koristamaan. No, toisin kävi...

 
 

Tässä ne "tummakukkaiset" valintani. Ystäväni kanssa kävin hänen seuranaan valitsemassa kukkia heidän terassilleen ja löysin meille aivan ihanat liukuväriset leijonankidat. Ne kyllä lopulta päätyivät etuterassin pataan, koska takaterassi oli kuitenkin liian paahteinen niille. Takaterassin vaaleuteen kuitenkin jäivät ihanat hattaranväriset neilikat, joiden seuraksi ostin myöhemmin pinkin pelakuun. Nämä tuntuvat viihtyvän mainiosti.

Lisänä terassille on nyt kesäkuun aikana kertynyt pasuunakukka, johon mieheni ihastui puutarhalla. Ja koska rahatilanne on ollut hieman tiukka tänä keväänä osa-aikaisen työnikin suhteen, jo aiemmin toukokuulla istutin takapihan valkoiseen saviruukkuun vanhan joriininjuurakon sekä gladioluksen sipuleita. Sieltä ne jo iloisesti puskevat esiin, mutta kukinta taitaa mennä heinäkuulle asti. Terassin pöydälle olen sijoittanut vanhan puulaatikon, joka on täynnä yrttejä, joten vihreyttä terassilla riittää.

Puulaatikossa yrtit ovat tosin vielä valeistutuksessa, koska laatikko kaipaa vielä hieman uudistusta nykytyyliin. Löysimme sen viime kesänä talomme päätykolmiot purettuamme vintin puolelta ja sain sen pelastettua peräkärryn lavalta, jonne mieheni kaatopaikkakuormaa oli keräämässä. Minulla on siihen idea ja laitan sitten kuvia, kunhan saan laatikon valmiiksi. Hieno siitä tulee joka tapauksessa.



Ja kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, on suihkulähteeni myös päässyt taas kesäkäyttöön. Jännä on tuo psykologinen vaikutus veden lorinalla viilentävänä tekjänä terassin rauhassa. Ja olen todella tyytyväinen, että vaihdomme vaaleat laudat terassin takaseinään aiemman tummanruskean sijaan. Tämä seinäkin luo viileyden tunnetta todella paahteiselle terassillemme.

Ps. Pihamme hedelmäpuut ovat huimasti lisääntyneet tänä kesänä, mutta siitä seuraavassa kirjoituksessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.