lauantai 13. toukokuuta 2017

Vapun vaihtelevat säät


Vappuviikonloppuna teimme pihatöitä lauantaina päivällä ja onneksi niin. Illasta päätti takatalvi saapua taas luoksemme, kuten niin monta kertaa tänä keväänä. Itselläni on tullut fillis, että tänä vuonna ei kevättä tule ollenkaan, vaan hyppäämme suoraan talvesta kesään!

Sisällä meillä kuitenkin oli vappuvärejä, vaikka ilmapalloja en tänä vuonna jaksanutkaan puhallella. Vappuaaton vietimme isosiskoni luonna ja siellä oli miehelleni puhallusurakkaa odottamassa ja koristelimme tyttöjen kanssa ikkunat ilmapalloilla ja serpentiinillä. Kotona laitoin terasille ikikukat eli viipperät pyörimään tuulessa. Mieheni osti minulle yhden viipperän lisää ja on kuvassa etualalla.


Vapun maissa aukesivat pihassamme ensimmäiset krookukset. Myöhemmin on auennut isompia krookuksia lisää, mm. siskoltani  pari vuotta sitten lahjaksi saamani lumipalloheiden juurella. Kuvassa kuitenkin aiemmasta asuinpaikasta mukaani kaivamistani sipuleista kasvanut krookus.


Ja tässä kuvat puutarhahommien jälkeen ja vielä sen jälkeen. Kaikki siis samalta päivältä!

 
 

Että semmonen takatalvi... 


Vappuaattona aamusta leivoin munkkien tilalle itselleni muffinsseja kardemummalla maustettuna. Yllättävän paljon sain munkkia muistuttavan maun, kun lisäsin vielä sokerikuorrutuksen muffinssien koristeeksi sekä tietenkin ihania karkkivärisiä nompparelleja (tai miksi noita nyt kuuluukin sanoa?)

Mieheni oli vappuna työvuorossa ja itse keräilin kotona voimia alkaviin töihin. Ja kyllä, olen ollut nyt töissä 2 viikkoa ja hyvin on sujunut ensimmäisten kahden työpäivän käsikramppien jälkeen. Yllättävän nopeasti käsi on kirjoittamiseen tottunut. Hyvä minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.