tiistai 25. marraskuuta 2014

Lomaviikko aloitettu!

Lomani aloitin kävelylenkillä ihanan koiruuden kanssa. Hän on Sirius 5 kk. Siskoni perheessä viikonloppu meni sairastaessa ja kävimme lauantaina mieheni kanssa tuon heidän pienen virtapiikin lenkittämässä. Sunnuntaina mieheni ollessa koko päivän kotosalla kaappasimme koiran lainaan meille tutustumaan ja päivää viettämään. Niin oli jännää, ettei koiruus olisi edes raaskinut nukkua. Lopulta kuitenkin pyöreälle itse virkkaamalleni tuubimatolle hän nukahti hetkeksi. Mutta mahtoi olla väsynyt hunsvotti seuraavana yönä kotosalla. Joku ihme muuten noissa tuubimatoissa on, koska kaikki koirat tykkäävät pökötellä niillä. Myös toisen siskoni koirat niillä tykkäävät pötkötellä ja torkkua. Materiaali on ilmeisen miellyttävä koirille.

Eilen loman ensimmäisenä virallisena päivänä mieheni ollessa työvuorossa innostuin kaivamaan sekä ompelukoneen että keskeneräiset armeijan maastokuvioiset housut esille. Aiemmin olin jo kaavoittanut ja leikannut housun osat. Nyt lähinnä taskujen ääressä ahersin. Reisitaskut - kuka ikinä sellaiset on mennytkin keksimään? Voi tuota tikkaamista ja näpräämistä! No, pahin osuus on silti edessä, nimittäin vetoketjun ompeleminen paikalleen. Loput onkin sitten taas lastenleikkiä. Nämä eivät ole todellakaan ensimmäiset housut mitä ompelen, mutta edellisten tekemisestä on aikaa, joten taidot ovat hieman ruosteessa. Ranteeni temppuilivat monta vuotta ja siksi tuli ompelemiseen taukoa. Nyt olen päässyt taas nautiskelemaan tuosta käsituomuodosta.

Tänään mieheni oli tuonut minulle suklaajoulukalenterin isosiskoni herkkupuodista Riihimäeltä. Itse ostin jo aiemmin miehelleni hänen suosikkijääkiekkojoukkueensa suklaakalenterin.

Omani sisältää luomusuklaata. Suklaa ei myöskään sisällä maitoa, kananmunaa, pähkinää, soijaa tai gluteenia ja sopii myös vegaaneille. Jos kiinnostuit, niin siskoni puoti sijaitsee siis Riihimäellä ja nimi on Herkkupuoti Woima. Myynnissä on luomu- ja lähiruokaa sekä ekologisia tuotteita, esim. pesuaineita, huovutustöitä, lankoja sekä myös vähän sisustustarvikkeita ja koruja ym. mitä milloinkin sattuu olemaan tarjolla.

Moni on minulle todennut, että eikös luomu ole kallista. No, itse gluteenittomana olen todennut, että ei sen kalliimpia käyttämäni hiutaleet ja jauhot ole kuin muuallakaan. Maku on parempi ja esim. riisihiutaleet turpoavat paljon suuremmiksi ja pehmeämmiksi kuin tavalliset hiutaleet.

Tänään kävin myös aamupäivästä neulatyynyilemässä eli akupunktiossa. Osui sopivalle päivällä, koska aamulla herätessäni minulla oli migreeni lievänä taustalla. Hoitopediltä noustessa tuntui kuin olisi juuri herännyt, väsynyt ja tokkurainen olo. Mutta se on onneksi hyvä merkki, hoito on tehonnut. Toinen aika hoitoon on varattuna vielä tälle viikolle.

Kotiuduttuani kävimme lopultakin mieheni kanssa asentamassa led-valot terassin kaiteelle. Ihana piristys tuonne pimeyden keskelle. En tykkää yhtään, kun lumi taas suli pois. Toivottavasti pian sataa taas uutta lunta!

Ps. Pahoitteluni näistä pitkistä postaustauoista. Mieheni käyttää tietokonettamme opiskelutehtäviin, joten käyttöaikani on nykyään rajallista. Joulukuussa ajattelin kuitenkin skarpata ja pitää joulukalenteria blogissani. Taustalla on myös ajatus siitä, että saisin täksi jouluksi jo ajoissa koristeet ja joulutunnelman luotua. Katsotaan onnistunko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.